Nem akar kint wc-zni?
Na ezt felejtsd el Drága,hogy kaja után viszed le!
Mindig evés előtt sétáltasd meg,ugyanis ha evés után sétáltok lent mindig könnyen bélcsavarodást kaphat és akkor meghal.
Evés után várj vele 1 órát kb és utána megint vidd le,addig ne hagyd hogy bármit csináljon (pisi,kaki) szólj rá,ha még is megteszi szídd le nagyon.
Ha pedig lent elvégzi a dolgát akkor nagy dicséret egy kis jutalomfalat és akkor hamar megtanulja,hogy lent ha megcsinálja a dolgát akkor kap finomat is és a gazdi is nagyon megdicséri érte,viszont ha otthon csinálja a dolgát,akkor jól le van szidva.
Hajrá!:)
Nem hinném, hogy megijedt volna valamitől. De úgy veszem észre, hogy nem szeret sétálni, sír, van hogy megmakacsolja magát és nem akar tovább menni, hanem húz visszafele a kapuhoz. Ha párommal ketten visszük akkor több kedve van sétálni, de pár perc után így is elkezd sírni.
2. utána néztem és igazad van, pedig nekem anno azt tanácsoltak, hogy kaja után vigyem le üríteni, ami jónak is tűnt, mert általában mindig akkor piszkolt idebent. Mostmár kaja előtt megyünk le.
"Mindig evés előtt sétáltasd meg,ugyanis ha evés után sétáltok lent mindig könnyen bélcsavarodást kaphat és akkor meghal."
SÉTÁLTATNI (futtatni, bandázni, labdázni) evés előtt kell, szobatisztaságra szoktatásnál viszont PISILNI étkezés UTÁN visszük le a kölyköt, ugyanis ekkor gyakoribb az inger. Étkezés utáni mozgástól pedig nem bél-, hanem gyomorcsavarodást kaphat a kutya.
A lényegen nem változtat,hogy a kutya belehalhat...Egy kölyök kutyának nem tud még parancsolni az ember,hogy "Álljál már le,mert gyomorcsavarodást fogsz kapni"
Mi soha nem kaja után vittük le,hanem alvás után és 4,5 hónapos korára teljesen szobatiszta lett.
Amikor az én kutyám volt pici,én is egyből kaja után vittem le,de csak addig voltunk lenn,míg elvégezte a dolgát!Nem szaladgálni,játszani,hanem wc-zni mentünk.Akkor kaphat gyomorcsavarodást,ha egyből kaja után játszik,meg ugrál,meg futkározik.Vagyis az intenziv mozgástól kaja után.De viszont a pici kutyát le kell vinni közvetlenül etetés után,mert akkor becsinál....Igen,abban a pici,fejletlen testben még annyira gyors az anyagcsere,hogy amint evett,már nyomja is kifelé a bent lévő dolgokat.A húgyhólyagjuk meg amúgy is fejletlen,és edzetlen még!:)))
A lényeg,ha bent csinál valamit,gyorsan szidd le,majd mars az udvarra!Ha kint elvégzi a dolgát,akkor agyon kell dicsérni!Nekem 1.5 hónap alatt sikerült!Azt azonban ne feledd el,hogy tökéletesen szobatiszta nem lesz!Akármekkora is egy kutya,mindig lesznek néhanapján balesetek.Ritkán,de lesznek!Sok sikert! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!