Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsak szobatisztaság...

Hogyan tanítsak szobatisztaságot? 9 hetes a kiskutyum. Nem akar a pelusra sem pisilni :/

Figyelt kérdés

2013. ápr. 10. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Google.com Hasznos!

Én így röptében annyit jegyeznék meg, hogy minden étkezés, felkelés és játék után vidd KI és várd meg amíg dolgát végzi, ezután jól dicsérd meg. A pelenkát meg, ha már szobatisztaságról beszélünk, felejtsd el.

2013. ápr. 10. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
én kifigyeltem,h etetés után,mikor kellett wécéznie. Nálunk ez elején kb 45 perc volt.És akkor 45 percenként kaja után irány ki az udvarra,és addig nem jöttünk be,még nem végezte el kint. A pisivel sűrűbben ki kell járni. Én alomba akartam szoktatni,de az nem jött be neki, így maradt az udvar. Légy nagyon türelmes hozzá,meg fogja tanulni.Nálunk pár hétbe telt.De abba a pár hétbe tényleg rendszeres legyen,mert csak akkor fogja megtanulni...:)
2013. ápr. 10. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem tudjátok megoldani, hogy rögtön rohanjatok ki, ha pisilni/kakilni kell, akkor nyugodtan használjatok pelust. Elvileg elnyújtja a szobatisztaságra nevelést, de nekünk ez volt csak opció, mert nem tudtuk lekeríteni a kertet, plusz emeleten volt a kiskutya.

Hát először takarítsatok sokat. Ha elkapjátok kaki/pisi közben, vigyétek ki/pelenkára. Ha nagyon szimatol, vagy köröz (pl. körkörösen maga körül), akkor is kapjátok fel és kifelé/pelusra. Evés, ivás, alvás, heves játék után legkorábban pár perccel, legkésőbb 30 perccel várható megint csak az ürítés.

Ha jó helyre pisil/kakil akkor haaaaaaataaalmas dicséret. Ha rossz helyre, akkor nincs szidás, csak ha már nagyon nem akarja megjegyezni (ez pár hét...) Balesetek mindig történhetnek, vagy olyan, hogy tök jól megy neki, aztán egyszerűen "visszaesik" (ez jelzi, hogy még nem érti pontosan).

2013. ápr. 10. 19:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és pelust kicsit itassátok fel pisivel. Ha nagyon pisis a pelus, akkor meg cserélni. A rossz helyre csinált dolgokat meg erős szagú folyadékkal/domestossal felmosni.
2013. ápr. 10. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!