Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet kedvesen visszaut...

Hogyan lehet kedvesen visszautasítani valakit, ha meg akarja simogatni a kutyát?

Figyelt kérdés
Kicsit idegesítő, hogy a belvárosban 10 percenként meg kell állnom a kutyával, mert meg akarják simogatni. Ráadásul elég távolságtartó, nem szereti, ha idegenek csak úgy letámadják. Természetesen nem harap meg senkit, de hiába mondom az embereknek, hogy nem túl barátságos a kutya, nem érdekli őket, mennek utána, és aztán csodálkoznak, ha a kutya figyelmeztetésül morog. A kisgyerekektől meg kifejezetten fél a kutya, de én mégis mit mondjak egy 3 éves babának, miért nem simizheti meg? Ti hogyan csináljátok?

2013. ápr. 17. 13:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én Budapesten lakom a 11. kerületben. Úgy látszik itt kúltúrált emberek élnek, mert még soha nem fordult elő, hogy valaki kérdés nélkül megsimogatta. Mindig meg szokták kérdezni. :)

De mondd nekik ilyenkor azt, hogy "légy szíves ne simogasd meg". Szerintem ez udvarias. Indokolni meg felesleges, főleg a felnőtteknek, nem az ő dolguk.

Az én kutyusom sincs oda a kisgyerekekért, így amikor kisgyerekesek kérdezik, meg szoktam őket kérni, hogy nagyon finoman simogassák meg a kutyust, különben megijed. Nem kell nekik különösebb magyarázat, ezek után úgy nyúlnak hozzá mint egy hímes tojáshoz. :)

Mivel te szeretnéd ha egyáltalán nem simogatnák meg, mondd azt a gyerekeknek, hogy nem szabad megsimogatni, mert nagyon fél a kutyus. Ennyi.

2013. ápr. 17. 16:30
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Vidéken lakom, itt sokan szeretik kérdés nélkül lerohanni a cukika kutyuskákat...
2013. ápr. 17. 16:35
 13/13 komp ***** válasza:

Az én esetemben, ha kérdés nélkül hozzá akar nyúlni, nem "tyutyujgatom" őket, egy határozott NEM! Vissza sem kérdeznek, hogy miért, benne van a NEM hangsúlyában!

Aki van olyan intelligens,hogy megkérdezi, megsimogathatja-e, Ő csak egy kissé kielégítőbb választ kap: NEM szereti a kutya sem, s én sem,- elmosolyodom, s közlöm:..csak nézni szabad! Ha kisgyermek nyúl felé:kisérőjének:"VIGYÁZZON RÁ,HARAP a KUTYA!" Ne frusztráld magad emiatt, nem Neked kell!!!Legyél határozott, ezt lehet udvariasan is tenni!

2013. ápr. 22. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!