Mi a véleménytek arról, hogy a kutyám a 61. ( 66. ) napon sem mutatja semmi jelét annak, hogy szülne? 7 kiskutya van benne.
Csak nem egy híres tenyésztő van itt? :) Vagy csak hajrá szaporítók? :D
Na mindegy... Az én kutyám egy héttel később szülte a 3 kölykét, előtte még sétált, játszott, aztán gondolt egyet és kapart kettőt erre bevittem a helyére, és megszült. Ennyi. Na persze ő egy egészséges pásztorkutya. Nem tudom neked milyen van. A hőjét meg nem méregettem soha egyiknek sem, baromség evvel piszkálni szegényt. Ha baj van azt nem a hőjéből látod, és az esetek többségében azért nem séta közben potyognak ki belőle, szóval időben észre veszed. Különben is a terhesség kb 63 nap. De ha ennyire aggódsz akkor vidd az rovsodhoz vissza, ha tisztességes kutyás vagy és nem szaporító akkor ez már jusson eszedbe.
Egy tenyésztőnek ilyen esetben az az ötlete támad, hogy felhívja az orvost, esetleg ki is hívja. A szaporítók ilyenkor a hiányos tudásukkal a még náluk is hülyébbeket kérdezik anonim internetes oldalakon. Holott a kutyájuk egészségéről van szó. Bár az egészségét amúgy is veszélyezteti az elletés. Szóval, te melyik vagy?
A kérdésre a válaszom: Az a véleményem, hogy ilyenkor az orvossal kell konzultálni a problémáról!
Nem vagyok túl tapasztalt a témában, mert egyszer fiatal a kutyánk, utána ivartalanították. Akkor azonban alaposan utánaolvastam a dolgoknak: attól is függ, hogy hány napra jönnek a kölykök, hogy milyen testű a kutya. De általában 58 és 71 nap között, ebbe még simán belefértek :-)
A mi kutyánk a fialás napján délelőtt még boldogan ugrált a kerítés mentén és du-n kettőre megvoltak a kölykök. Szerintem ne parázz, nem lesz semmi baj!
Középtermetű kutyáról van szó, neki ez az első ellése. Ennél a fajtánál jellemző, hogy a 60. nap környékén kezdődik a szülés, illetve nagyobb alomnál kicsit hamarabb. Vélhetően nem volt még időben az első fedezéseknél, de az utolsóhoz képest már itt az ideje, hogy neki kezdjen.
Köszönöm a válaszod, próbálok nyugton maradni és várni, főleg, hogy semmi aggasztó jel nincs.
Szia!
MAgad írtad, hogy az utolsó fedezés 61 napja volt, így simán beleér még a 63 napba.
Nem kötözködésből írom, de általában a fedezést 2X szokták ismételni, 2 nap külömbséggel.
Úgy látszik, Te nagyon biztosra akartál menni azzal az 5 fedezéssel.
Viszont ha megfogant az elsőnél, és az utolsónál is, akkor a picik fejlődésében nagy külömségek lehetnek.
A nagy alomszám is arra utal, hogy nemcsak egy fedezés volt sikeres.
A kutyák peteérése folyamatos ugyanis, több napíg tart.
Valószínű, hogy ez az oka a szülés kitolódásának, nem mindegyik kölyök érett.
Első ellésnél 7 kutya az sok egy tapasztalatlan kuytusnak, valószínű a teje se lesz elég, a szülésnél is nagyon kell majd figyelni, nehogy elpusztuljanak a kiskutyuk.
Írj majd, mi lett, kíváncsi vagyok nagyon.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!