Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen táp és táplálék kiegész...

Milyen táp és táplálék kiegészítőt vegyek?

Figyelt kérdés

Milyen táp és táplálék kiegészítőt ajánlotok egy ~30kg-os kutyának?

Tápok közül ahogy olvasom itt sokan a brit premium-ot a josera-t és a taste of wild termékeket mondjátok legalábbis abban a sávban ami engem érint.

Ezekből melyiket lenne érdemes választanom? A josera tápokat mindenféle kutyának ajánlják kicsitől kezdve ami nem biztos hogy nyerő ötlet lenne egy nagyobb testű kutyának venni, mit gondoltok? mekkora szemű lehet ez?

Illetve ezekből melyiket lenne érdemes venni? Kölyöknek valót? vagy Juniort? Azt hallottam hoyg ilyen korban már inkább felnőt tápot érdemes adni (~10 hónapos).

Illetve mellé még luposant láttam itt ajánlva. de abból is melyiket lenne érdemes adni?

[link]

[link]

Ha jól látom akkor nem csak a 20% illetve 30%-os kagyló kivonatban különböznek, ha már veszek ilyet akkor érdemes a drágábbat venni?

Illetve egyáltalán szükséges ez ha mellé olyan tápot veszek amiben van ilyen zöldkagyló kivonat?

Amúgy a zooplus milyen? vagy a tapfutar?

2013. ápr. 17. 11:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Jó minőségű táp mellé csak akkor lehet szükséges táplálékkiegészítőt adni, ha a szokásosnál nagyobb terhelésnek van kitéve a kutya (pl rendszeres sport, munka).

A zooplus jó, megbízható, mi többször rendeltünk tőlük probléma mentesen.

2013. ápr. 17. 11:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, csak azért gondoltam még adni neki kagylókivonatot hogy ne legyen gond az ízületeivel, tudom hogy nem nagyon lenne szabad még futtatni, ilyen korban de nagyon igényli a mozgást és hetente azért 1-2* el szoktam vinni bicajozni, de nem sokat csak körbekerüljük a háztömböt, pedig lenne neki helye a kertben is rohangálni, mondjuk rendesen szaladgál is, de az nem elég neki.
2013. ápr. 17. 12:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem boxerem van, 11 hónapos. Eddig Brit Care Large-ot kapot, mellé pedig luposant izület védelemre. A luposant nekünk egy ortopéd doki ajánlotta mivel ezek a tipusok fokozottan érzékenyek az ízületi problémákra. Most áttértünk a Brit Prémium Large-ra, mindkét táppal maximálisan meg vagyok elégedve.
2013. ápr. 17. 12:05
 4/14 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, nekünk azt ajánlotta a doki ami a második linkben van.

Egyébként milyen kutyád van?

2013. ápr. 17. 12:08
 5/14 A kérdező kommentje:

És a fent linkelt luposanok közül melyiket érdemesebb megvenni?

És akkor meddig érdemes kölyök tápot adni még mellé? mivel már majdnem 10 hónapos, elég változó véleménykeet olvastam erről.

2013. ápr. 17. 12:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Nagytestűnek ajánlott a zöldkagyló, amíg növésben van, addig mindenképp.

Én GF600-at adtam neki, árban kedvezőbb, mint a Luposan és ha jól emlékszem talán még több zölkagylót is tartalmaz.

Ezt a petissimo.hu-ról rendeltem.

Tápok közül a Taste Of The Wild a legjobb a 3 közül, viszont mindenképp olyan tápot adnék, ami gabonamentes (bár lehet, hogy ezek közül mindegyik az) és a fehérjetartalma nem több 25%-nál!

Zooplustól már rendeltem még régebben, nem volt gond!

2013. ápr. 17. 12:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Jah köszi csak most olvastam egy amstaff, és szerinted ilyenkor már ezzel nem nagyon teszek kárt az ízületeiben ha néha elviszem így bicajozni? Eddig nem kapott luposant sem, nem is tudtam erről eddig de most már mindenképpen meg szeretném védeni ezektől, állítólag az amstaffoknak ez fajtabetegség lehet hogy a lábuk kidől oldalra ha nem figyelnek rá oda.
2013. ápr. 17. 12:12
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi neked is.

Akkor még egy utolsó kérdés, tehát ezeket nyugodtan adhatom a kutyámnakígy tünetmentes állapotban is csak megelőzés céljából? Mert a csonterősítőre azt mondták hogy az többet árt mint használ, vagy érdemes lenen állatorvosnál is rákérdezni? Vagy ennek nincs olyan mellékhatása ami miatt aggódnom kellene?

Illetve ezeket kúra szerűen kell adni (ha igen hogy) vagy folyamatosan?

GF600-al csak az a baj hogy ha jól látom akkor tablettás ő meg nem nagyon szereti megenni az ilyen dolgokat, de még átgondolom, kár hogy ekkora a választék ;)

2013. ápr. 17. 12:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Igen, csonterősítőt nem szabad pluszban adni!

A GF600 csak zöldkagyló kivonatot tartalmaz, semmilyen káros hatással nincs rá. Ezt egész nyugodtan adhatod neki!

Szerintem, ha veszel egy 300 db-osat, azt odaadod neki, utána már elég lesz évente párszor kúraszerűen!

A kutyák 90%-a szereti a zöldkagyló kivonatokat! :)

2013. ápr. 17. 12:41
 10/14 anonim ***** válasza:

A boxeres vagyok, mi a luposant megelőzésre adjuk. Egy doboz 600g, kb 2-3 hónapra elég, aztán ugyanennyi szünet. Kúra szerűen. A kalcium okoz gondokat, a zöldkagyló nem. Nyugodtan adhatod neki.

Szerintem ebben a korban már kaphat felnőt tápot, és futtathatod is csak ne vidd túlzásba.

2013. ápr. 17. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!