Milyen táplálék kiegészítőt adjak a kutyának a szőre miatt?
alapból a szőr fehérjéből épül fel amit szem elött kell tartani és fontos hogy a kutya jó kondiban legyen. Ha jó a kondija és még sincs szőre akkor ott táplálási vagy egyéb gondok vannak. Ez főleg a téli időszakban nem éppen jó jel, én azért lehet egy orvossal megnézetném mert pajzsmirigy probléma szokott hasonló tüneteket okozni.
Én ha nyáron akarok kiállításra nagy szőrt "csinálni" a kutyákra akkor sörélesztőt, lazacolajat adok de ez nem segít ha valami probléma miatt nincs szőr
sörélesztőben is van H vitamin (biotin) csak e mellet komplexen tartalmaz B vitamint (a H vitamint B vitaminnal együtt ajánlatos szedni) emellett adhatsz tojássárgáját, májat (főleg nyers marha májat), különböző diófélét mert ezek mind tartalmaznak biotint de a sörélesztő és a marhamáj a legjobb forrás.
A lazac olaj az omega 3 zsírsav miatt fontos, ebben az esetben inkább a bőrre van jó hatással és a szőr is erősebb lesz tőle bár lazacos táp mellé lehet felesleges adni (nem tudom a tápban mennyi lazac olaj van)
A Missing Link is nagyon jó. Ismerősöm szőrproblémás kutyának adta és teljesen rendbejött tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!