Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudhatom meg, hogy...

Honnan tudhatom meg, hogy milyen vérvonalú a német juhászom?

Figyelt kérdés
Van egy kiskutyám, nem törzskönyvezett, nem tenyésztőktől van, hanem befogadtam... Fajtiszta német juhász, szép, rajzos. Úgy tudom a munkakutyákkal keményen kell bánni. Tudnátok abba segíteni, hogy mik azok a jellemzők, amiből kiderülhet, hogy esetleg munkakutya vérvonalú? Semmit nem tudtam eddig ezekről, ezért gondoltam kérdezgetek. Majd megy suliba, de még túl kicsi hozzá (3 hónapos). A lehető legjobbat akarom a kutyámnak. (Lesz kiképzőnk is, de még nem találkozott a kutyával)
2009. szept. 24. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A vérvonalát egy talált kutyának nem lehet kideríteni. Nem a vérvonaltól lesz egy kutya munkakutya. Nem "keményen" kell vele bánni, hanem biztosítani a napi mozgást, foglalkozást és a kellemes együttéléshez elvárt viselkedést folyamatosan "belenevelni"
2009. szept. 24. 14:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

FajtAtiszta. A nem törzskönyvezett kutyákat nem lehet visszakövetni. Így nem ismerheted hogy milyen vonalú kutyáktól lett ő. Valószínű, hogy egy nem törzskönyves talált kutya nem tenyésztőtől van így nemh iszem, hogy bármilyen vonalból származna. Hacsak nincs valami külön vérvonala a had szüljön Rexike mert olyan szép kutyus és különben is egyszer kell típusú kutyagyártóknak. :D

Tehát nem ismered a rokonait, így nem hiszem hogy ez lehetséges.

2009. szept. 24. 14:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Fajtatiszta:) igen.:) Hát igen két lehetőség volt... Veszek egy tenyésztőtől származó kutyát, akinek valószínű jó helye van, vagy elviszem ezt a kiskutyát, és valóban a had legyen egyszer kiskutyája sztori érvényes itt is... Sajnos... Na mindegy egy kis aranybogár a kuty, nem bántam meg, de kissé makacs...

Tanítom! (klikkerrel) És viszem sétálni, és kidöglik rendesen:)

A keményen fogást úgy értettem, hogy (tudomásom szerint, lehet rosszul tudom...) az a kutya akit munkakutyának tenyésztenek, azoknak a vérében van a tenniakarás stb... és ha nem kapja meg a megfelelő nevelést, akkor a fejemre nő, meg erőszakos lesz. Stb... Ezt nem szeretném. De akkor a lényeg, hogy minden nevelés kérdése igaz?

Ksözönöm szépen a válaszokat.

2009. szept. 24. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
A pincsi is erőszakos lesz ha a fejedre nő. Nem keménykedéssel kell elsősorban elérni, hogy felnézzen rád. Amúgy meg nincs is baj, hogy elhoztad, csak sajnos most azt fogják hinni, hogy úgyis van kereslet, had szüljön máskor is... Azért remélem te nem fogod szaporítani.
2009. szept. 24. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi, van "valamennyi" fogalmam a kutynevelésről:)(szerencsére a fiaimnak is, hiszen ilyen környezetben nőnek fel.) A munkakutyával, mint fogalommal nem találkoztam még, mert eddig mindig ilyen helyekről volt kutyám. Egy pillanatig elfeljtettem, hogy ez egy névtelen kérdezz-felelk oldal, mert egyszer már egy hasonló kérdésben kifejtettem a véleményem. :)

Hát tudod a menhelyről is elhoznék kutyát... Ez enm azt jelenti, hogy én fogom a helytelen szaporitás keresletét megnövelni, vagy azok akik még így gondolkoznak mint én. Inkább elhozok a menhelyről egy kutyát, vagy elhozok egy ilyen helyről kutyát, mint hagyni, hogy olyan helyre kerül, ahol nem foglalkoznak vele rendesen, vagy esetleg utcára kerül, vagy elaltatják...

Egyébként szeritnem lönbség van a "keménykedés" és a keményen fogás között... Mert most még kicsi tudok vele "keménykedni" de ha negyven kilós lesz, max keményen fogni.

2009. szept. 24. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!