Mit lehet tenni, ha veszélyben érzem magam és a kisfiamat két rottweiler miatt?
Fél éves kisfiammal gyakran kell elmennem sajnos egy olyan ház előtt, ahol két rottweilert tartanak. Hiába megyek el a lehető leghalkabban, a két kutya eszeveszett módon ugrál a fejem magasságában!!! Mivel a kerítés nagyon alacsony, rettenetesen félek, hogy egyszer kiugranak és egyenesen bele a babakocsiba...bele se merek gondolni! A másik oldalon nincs járda, így max. az úttesten tudom tolni a picit, ami nem túl biztonságos, mivel főútról van szó.
Ilyen esetben mit lehet tenni? Hova kell mennem ilyen problémával?
Egy szóval nem mondtam,h. zavar a kutyaugatás, erről szó sincs. Mivel nekem is van kutyám, természetes, ha megugat valakit, ez teljesen normális.
Ezek a kutyák viszont nem ugatnak, amint már írtam is, csak hangtalanul rontanak a kerítéshez.
A rotikban kifejezetten erős a területvédő ösztön, teljesen normális hogy őrzik a házat, teljesen mind1 hogy hangtalanul rontanak-e a kerítéshez vagy ugatva.
Ha beszélsz a tulajjal ne a kerítéssel hozakodj elő neki mert én spec. a helyében akkora sértésnek venném hogy menten elzavarnálak. Mutatkozz be, mond el a helyzetedet és kérdezd meg megismerkedhetnél-e a kutyusokkal abban a reményben hátha legközelebb felismernek és másképp reagálnak. Egy próbát megér.
Annak, akit esetleg érdekel a folytatás: pont került a történet végére.
Elmentem és beszéltem a tulajjal. Kiderült, hogy egy volt osztálytársam szülei költöztek oda (bár alig ismertem meg a palit) és hihetetlen jól elbeszélgettünk. Sok minden szóba került, a fia, munkája, kisfiam, stb., a kutyákról teljesen meg is feledkeztem, csak furcsállottam,.h sehol sincsenek. Udvariasan rákérdeztem, hol vannak a kutyák, mire szomorú fordulatot vett a beszélgetésünk. Elmondta,h. még télen meg akarták mérgezni őket (halkan jegyzem meg, akkoriban még nem jártam arra) és gyakran dobáltak be hozzájuk köveket, faágakat, piszkálták a kutyákat. Az utóbbi időben pedig újra megfenyegették őket,h. megmérgezik őket. Így kénytelen volt a kutyákat elkeríteni, amikor kiengedi őket, akkor pedig meg vannak kötve,h. ne érjenek el a kerítésig. Hát, nem örülök neki, hogy így alakult, nem vagyok híve a kutyák kikötésének, de inkább ez, minthogy megmérgezzék őket.
Viszont felajánlotta, hogy jövőre szeretné pároztatni őket és ha szeretnék, jutányos áron kaphatok egy fajtiszta rotit. :)
Köszönöm annak a pár embernek, aki használható választ adott, a többieknek pedig le lehet vonni a konzekvenciát.
Szia!
Örülök, hogy megoldódott a dolog. Kutyusoknak sem lett bajuk, neked sem és a gazdájuk sem kap büntetést, felszólítást.
Örülök neki, hogy részedről megoldódott a probléma.
Halkan megjegyzem ha az enyémek lettek volna a kutyák sóspuskával álltam volna őrt éjszakánként és aki csak egy botot bedobott volna azt tuti segbelőttem volna. Ki hallott már olyat, hogy valaki nem tarthatja a kutyáit úgy a saját portáján ahogy akarja. Tudjátok ti mi lesz megkötve azzal a 2 szegény kutyával?? Teljesen meg fognak kattanni, agresszívek lesznek, a saját gazdájukra is egy idő után. Szegények..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!