Kisebb testű lakásba tartható kutyák? Bővebben lent!
Figyelt kérdés
lakásban lakom és 15 vagyok gimnazista elsős és szeretnék egy kistestű kutyát ami aranyos de nem nő meg nagyra és addig bírja egyedül még suliba vok
2013. ápr. 15. 18:53
1/9 anonim válasza:
Minden kutya birja addig egyedül, amig iskolában vagy. Ez csak szoktatás kérdése. Én havanese párti vagyok, mivel nekem ez van. Kérdés, hogy rövid vagy hosszú szőrű kutyust akarsz, és mennyire kis kutyát szeretnél.
2013. ápr. 15. 18:59
2/9 A kérdező kommentje:
hát olyan kicsi ami egy 2 szobás lakásba is tarthatok ?
2013. ápr. 15. 19:03
3/9 anonim válasza:
Csivava van belőle rövid és hosszú szőrű is :)
2013. ápr. 15. 19:26
4/9 anonim válasza:
Nem sokat számít a kutya mérete. Ha kényelmesen le tud feküdni valahova, akkor akár német dogot is tarthatsz a lakásban. A fontos, hogy kellően le tudd fárasztani minden nap, eleget tudj sétálni vele, gyakorolni, más kutyák közé vinni. Pont ezért ne a méret legyen az elsődleges a kutyaválasztásban, hanem az, hogy mit tudsz biztosítani neki, mennyit foglalkoznál vele, mekkora tapasztalatod van a kutyatartásban és nevelésben. Ha pedig nincs konkrét elképzelésed a fajtáról, érdemes menhelyről kihozni egy szimpatikus kutyát.
2013. ápr. 15. 19:32
5/9 anonim válasza:
Nem méret függő hogy lehet e kutyát lakásba tartani.. 90kilós angolmasztif köszöni szépen jól el van egy lakásba csak vidd le sétálni napi 3szor. Border Collie is elvan a lakásba. őt is elég napi 3szor levinni. Reggel 6-7ig meg délután 5től este 8ig aztán vacsi után még egy órácska ^^
A kutya "energiaszintjétől" függ hogy mennyit kell levinni. Egy kis kutyát többször kell amúgy mert kevésbé tudják visszatartani.
2013. ápr. 15. 19:35
6/9 bunnyboo válasza:
Előző válaszolónak igaza van. A szabadidődtől függ, hogy milyen kutyát vegyél. Akár husky-t is vehetsz, ha van annyi időd, hogy napi többször is elmenj vele sétálni. Vagy vegyél westie-t az kicsi, és napi egyszer is elég sétáltatni. :)
2013. ápr. 15. 19:52
7/9 anonim válasza:
Napi egyszer azért nem :D mert pisilnie kakilnia neki is kell.. de a 3sétáltatás időtartama mindeképpen rövidebb lehet egy huskyhoz képest :)
2013. ápr. 15. 20:14
8/9 anonim válasza:
A westie pont egy nagyon aktív fajta, hiszen terrier. :)
Én az uszkárt javaslom, igazán ideális lakásban tartásra. Én a törpémet egy nap kétszer sétáltatom, összesen három órát.
2013. ápr. 16. 08:25
9/9 Firestorm válasza:
Én pedig egy menhelyi kutyát javaslok,van belőlük bőven kicsi,nagy,kölyök,felnőtt,idős.
Egy felnőtt kutyát már remélhetőleg nem kell szobatisztaságra nevelni,nem rág és el van egyedül is,de ezután utána kell kérdezni menhelyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!