Nagyon morbid lenne ha kiásnám a kutyám holttestét?
1 év múltával a kutyusodból már csak csontok vannak, maximum hamu szürke maradvány (porszerű, mint az öreg könyvek a filmekben) a csontok körül, ami valaha a kis teste volt. Földdel, földben élő állatokkal körülvéve.
Ezt nem elrettentésként írom, csak többen felvetették, mi maradt meg belőle.
A te helyzetedben én is elgondolkoznék a dolgon, de így, saját helyzet nélkül nem tudnám megmondani, mit csinálnék.
Ha neked ettől könnyebb, jobb, és nem lesz lelkiismeret furdalásod, hogy ott hagyod, akkor tedd.
De abba gondolj bele, hogy ha újból eltemeted az új házatok kertjében, akkor sem a sírját és a testét fogod siratni, hanem magát az emlékét, és a közösen eltöltött, boldog éveket.
Értem, hogy nehéz, de próbálj ne egy csontkupachoz ragaszkodni...én nem ásnám ki a helyedben...gondolom , mikor eltemettétek akkor megvolt a lelkedben a szertartás, hogy elbúcsúztál tőle a temetéskor.ha most kiásod akkor megbolygatod...viszed magaddal a fájdalmat, újra el kell ásnod.
Azok már csak anatómiai lebomlott részek.Fel sem érhetnek ahhoz, ami a te barátod, kiskutyád volt. Én a helyedben inkább az új otthonomban csinálnék neki egy szentélyt...a képeivel, vagy esetleg valami rá emlékeztető tárggyal. Írnék hozzá egy verset, vagy leírnám a szép történeteket, amiket együtt éltetek át.
Hidd el csak a lelkedet bolydítod fel, ha kiásod...hiszen a temetőben sem ássák ki a holtakat.
Hagyd a testét ott nyugodni.Csak rossz lenne, ha látnád jelen állapotában...nagyon rossz...hidd el.
Az emlékét viszont nagyon is őrizd!!!
A legboldogabb álomképek és emlékek térhetnek vissza, ha felidézed a közös perceket, de ha a tetemét nézed csak rossz lehet.
NE ÁSD KI!!!!!!!!!!
Szerintem ásd ki és hamvaszd el pl: kazánba.
A hamvait meg eltudod vinni akárhova és többé nem lessz ien problémád.
Nem én pontoztam le senki...
Amúgy mostmár végképp nem tudom mit csináljak, mert igaza van annak is aki azt mondja hogy nem hagyná ott, és annak is aki szerint "annak már mindegy" mert az emlék a lényeg, és ez így van. Arra gondolok ő mit akarna... Gondolom nem örülne neki ha ráépítkeznének vagy kidobnák, de annak sem, ha én "gyaláznám meg" a sírját... Nemtudom mit kéne tennem... Nem ide kellett volna eltemetni :S bár akkor még nem volt költözésveszély...
Mikor költöztök? Szüleidet, tesódat, férjedet, vagy akivel élsz azzal megbeszélted? Lehet hogy te sajnálnád, de pl a szüleid kapásból mondanának három pro vagy kontra érvet, ami segítene dönteni. Nekem is nehezen menne, én biztos megbeszélném velük hogy mit tegyünk.
Tudod kik fognak odaköltözni? Kik vették meg? Talán ha más nem, velük is megbeszélheted, hogy ha felássák vagy megbolygatják ezt a területet, akkor ne hajítsák ki a tetemet, hanem azzal a pár lapát földdel rakják egy dobozba :S Kicsit morbid, de ha rendesek megteszik, ha nem szándékoznak kiásni, vagy ráépíteni, akkor jobb neki ott szerintem. Ha én költöznék oda, megmutatnák hol van elásva és megkérnének erre, biztos megtenném (bár én tudom mit jelent egy embernek a kutyája)! Sikeres döntést!
Ha én kiásnám az összes volt kutyánkat és macskánkat, igencsak háborús övezetté válna a kertünk.
Kiásás helyett ültess egy tiszafát a sírjára, így a lelke újjászülethet.
Van róla fényképed? Inkább azt nézegetsd!
én annak idején kiástam a papagájomat..nem volt megrázó, inkább érdekes és szép.bogarakra számíthatsz, de más egy év után már nemigen lesz rajta..csak csont.
ne hagyd ott, ha tudod, hogy mi lesz a ház sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!