Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon morbid lenne ha kiásnám...

Nagyon morbid lenne ha kiásnám a kutyám holttestét?

Figyelt kérdés
El kell költöznünk sajnos, a kutyum a kertemben van eltemetve, és nem szeretném itt hagyni. Szerintetek hagyjam nyugodni vagy tényleg "hozzam magammal"?
2009. szept. 23. 21:49
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Ez így van, és nem is lenne bajom ha nem akarnák tönkretenni a házat... És szerintem a kutyát is kiásnák és "kidobnák" az épitkezés alatt
2009. szept. 23. 21:56
 12/39 anonim ***** válasza:
47%
én kiásnám..nem morbid.
2009. szept. 23. 21:56
 13/39 anonim ***** válasza:
55%
Valószínű, hogy én is kiásnám. A kutyust már ezzel nem zavarod, de a te lelkednek jobb lesz. De neked nem kéne látnod..... Kérj meg valakit hátha megcsinálja neked és beletenné egy zsákba. Nem tudom, hogy 1 év alatt az elásott teste hogy nézhet ki, de biztos nagyon nem szép látvány. Aztán az is lehet, hogy nem kéne magaddal vinned, mert úgy könnyebb lenne elengedned és talán egy új kutyába belevágnod.
2009. szept. 23. 22:03
 14/39 A kérdező kommentje:
Én attól félek, mi lesz a sorsa. Mert hiába halott mégiscsak Ő volt az...:( És nem akarom hogy darabokban végezze valami konténerben a homok közt. És az hogy hogy nézhet ki... Félek ha van rajta még hús vagy ilyesmi jajj azt nem akarom :S meg fertőz e még, stb...
2009. szept. 23. 22:05
 15/39 A kérdező kommentje:
Új kutyust majd szeretnék, olyat mint Ő volt: Westie. de egy darabig nem lesz mert nem nagyon van pénzem rá. Menhelyen meg nem hiszem hogy van
2009. szept. 23. 22:06
 16/39 anonim ***** válasza:
58%
a kutyád ha olyan westie volt amilyenre én gondolok. akkor szerintem már nagyrészt lebomlott 1 év alatt. jobb esetben már csak száraz csontok vannak ott. ha az én kutyám-cicám olyan sorsra jutna ahogyan mondod hogy kiássák elviszik konténerben stb... stb... akkor erős lennék és kiásnám! szerintem az lenne megszégyenítés ha otthagynád mint egy koszos rongyot és nem érdekelne hogy mi van vele. és igen! ha te nem bírnád megtenni akkor kérd meg a barátodat/haverodat hogy ássa ki. és szerintem nagyon felelős és érzékeny gazdi/ember lehetsz hogy a kutyusod kis "testét" nem hagyod hogy bántsák. több ilyen ember kéne mint te!
2009. szept. 23. 22:21
 17/39 anonim válasza:
53%

Hasonló körülmények között az én fejemben is motoszkálna a gondolat, hogy kiássam, vigyem magammal a tetemet... de azt hiszem megpróbálnám tudatosítani magamban, hogy az már csak a fizikai valójának a maradványa... ami fontos volt belőle, velem maradt. Egyrészt a tetem(!) valami olyan egész része volt(!) ami Neked nagyon sokat jelentett, másrészt viszont egy olyan része ami igazából ha belegondolsz, MÁR nem ad vissza semmi különbet mint egy fénykép (tetemről lévén szó: "sőt...") - csak mi tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget, (mert mint írtam már: "valami olyan egész része volt ami Neked nagyon sokat jelentett") -, de így, hogy "az egész" már nem teljes, csak a múlandó részt jelenti -; ez egy olyan része ami "csak" eszköz volt arra hogy átadjon valami örököt magából. Így fogd fel.

Illetve ha már társítunk a tetemhez bármit is, akkor gondolj arra, hogy nem jobb olyan földben nyugodnia, amit őrizett?

Egyébként - csak gondolj bele - (tisztelettel kérdezem) : majd valami hozzád közel álló rokonod maradványait is kiás(at)nád ha más városba költözöl?

2009. szept. 23. 23:07
 18/39 A kérdező kommentje:
Akkor remélem már tényleg csak csontok. Megkérem akkor a bátyámat szerintem... Nem bírnám ki ha csak úgy szétdobálnák...:S
2009. szept. 23. 23:07
 19/39 A kérdező kommentje:
Hát az is más lenne ha más városba költözök, mert a rokonok temetőben vannak, ott meg nem akarnak(vagyis elvileg) rájuk éptítkezni... :S
2009. szept. 23. 23:08
 20/39 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi az off-ért, de miért kellett lepontozni? Nagyjából ugyanazt írtam, mint más, aki magával vinné a maradványokat, mert én nem akarnám, hogy csak úgy kihajítsák egy családtagom csontjait az útszélre, ugyanis nálam a kutya családtag...

Jhaa, hogy a kutyakoponyás rész a gond?! Mert akkor ezúton kérek elnézést a világtól, hogy biológusnak tanulok és volt állatszervezettan gyakorlatom!

2009. szept. 23. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!