Ilyen körülmények között is elérhetem, hogy én legyek a falkavezér a kutyám szemében?
Nem tudom, hogy vagy Cesar Millannal. Itt most nem a tv-sorozatra gondolok, mert ha csak azt nézed, abból csak részinformációk jönnek át. Ha bírod a fickót, akkor tudom javasolni, hogy olvasd el a könyvét, mert sok mindent világosan elmond a falkavezérségről, módszerekről stb. Mire lesz huzamosabb időd foglalkozni vele, képben leszel. :) Ha gondolod, írj privátban és elküldöm a könyvet. Plusz van fenn szinkronizált előadása a youtube-on 'emberképzés kutyákhoz' címmel, ezt is tudom javasolni.
Én úgy látom, egy erősen domináns kutyával van dolgotok. Az általad írt jellemzők a tipikus "tünetegyüttesbe" tartoznak. Uralkodik. :) Mint írtad, olykor pillanatnyilag meghunyászkodik. Ezt az állapotot kéne állandósítani, amint rá tudod szánni az időt. Képletesen szólva, ha magadat akarod falkavezérré tenni, meg kell "küzdjél" vele. Az ennyire domináns hajlamú kutyák nem adják fel könnyen. Kiváló kiindulási pont, hogy nem érzel félelmet, és hogy meg szeretnéd tenni. Ja még valami. Írtad hogy néha hallgat rád, néha meg fütyül arra, amit mondasz neki. Ilyen esetekben célszerű keményebben fellépni vele szemben (nem kell megverned), mert úgy látszik, ezen a szinten nem vesz teljesen komolyan. A falkavezér nem engedi meg neki, és ő sem engedheti meg magának, hogy ne engedelmeskedjen. Ha ilyenkor ráhagyod, azt győzelemnek könyveli el, és tovább növeli az egóját.
Egyszóval, ha per pillanat nem tudsz vele kutyaiskolába menni, viszont szeretnél felkészülni és tudást nyerni, javaslom neked, hogy olvasd el a fent említett szakirodalmat. Ha bármi konkrét kérdésben még tudok segíteni, írj nyugodtan privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!