Mi a véleményetek a Népszigeti kutyaiskoláról? Az ára tükrözi a minőségét?
Én csak a saját tapasztalatom tudom elmondani. A kutyám mindenre támadott ami picit is zsákmányszerűen mozgott. Kistestű kutyák, gyerekek, görkoris, bringás, futó, stb. Meg persze a nagytestű kanokra. Megszenvedtük rendesen a 4 hónapot, és ott azért még nem is értünk a meló végére, de már láttam a fényt az alagút végén. Mostanra bárhol tudok vele póráz nélkül sétálni, és bármilyen kutyatársaságba be tudom engedni rohangálni, mert maximálisan kontrollálom. Mindezt úgy, hogy ráadásul utóbb kiderült, hoyg idegrendszeri gondjai is vannak, mert mostmár rohamtüneteket is produkál, tehát nem egyszerű eset. Folyton rólunk szóltak az oktatói megbeszélések, de megoldottuk a problémát.
Én is előtte már ott tartottam, hogy ez így élhetetlen, tehát vagy suli és helyrejön, vagy mehet apámhoz vidékre kertikutyának, mert én nem bírom tovább.
köszönöm a sok tanácsot! meg véleményt.
A dominancia nálunk úgy jön elő, hogy a kutya futtatón mindig neki megy annak a kutyának aki ugyanúgy domináns. Pl tegnap a barátom vitte ki, (a futtatóra először ment ki vele, így nem tudta h melyik kutya haver, melyik nem). Volt bent 5 kutya 1 gazdával, meg az én kutyám haver-barátnője. hát ahogy bejutott a kutyánk a futtatóra, rohant a legdominánsabb agárhoz hogy ugason rá, acsarkodjon, stb....
Ezen szeretnénk változtatni, mert eljutottam odáig, hogy már nagyon unom, hogy ha egy idegen kutya jön be a futtatóra mindig porázt kell tegyek a kutyámra mert nem tudom h éppen támadni fog e a másikra v sem. Szóval nálunk ez a falkavezérség nem működik. Viszont ülni , állni, maradni, ezeket a parancsokat már tudja, és meg is csinálja, kint a szabadban is. Szóval nekünk ez a része nem kéne. Egyedül csak az h tanulja meg h én vagyok a falka vezér és én döntöm el h melyik ktuya haver, melyik nem, nem pedig ő. Egyszer csúnyán megfogják harapni ha olyan kutyával fog kikezdeni. :/
Ne aggódj, az első foglalkozáson felállítják neki a szabályokat, csak szélsőségesen durva esetben kell előtte szocializációs foglalkozásra menni. Ha lejártok futtatóba, és van akivel jóban van, akkor látatlanban is megmondom, hogy nem kell a szoci, maximum ha nagyon ragaszkodsz hozzá egyszer megnézik és elmondják, hogy mehet. De ha felhívod az iskolavezetőt, fel fog tenni olyan kérdéseket, amiből ő is el tudja dönteni.
A Népszigeti suli épp erre szakosodott, igazából az ültetés, a fektetés az csak annyiban érdekes, hogy megtanulod úgy is elvárni tőle, hogy mondjuk mellette 3 kutya ugatva rohangál. Meg mondjuk visszahívni olyankor is, mikor épp valakivel kötekedik, megérteni a jelzéseit, hogy lásd, hogy mikor várható, hogy nem tud viselkedni, és mikor nem lesz gond a másik kutyával.
Igazából pont mivel póráz nélkül zajlanak a tanfolyamok, nem az a fő történés, hogy ül meg fekszik, hanem az, hogy mi történik a kutyák között, hogyan alakulnak a viszonyok, hogyan kommunikálnak.
A fő célja a sulinak az, hogy rendezd a viszonyodat a kutyának és megtanuld kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!