Ilyen körülmények között is elérhetem, hogy én legyek a falkavezér a kutyám szemében?
Figyelt kérdés
6 hónapos keverék (szuka) kutyánk van. Mivel egyetemre járok a hét felét nem töltöm itthon, így nem tudok minden nap a kutyámmal lenni. Ilyenkor 2 személy is van vele, tehát összesen 3 "gazdija" van. 8 hetes kora óta van nálunk és azóta nagyon akaratos, hiába próbáljuk nevelgetni. Még mindig van, hogy bepisil, ugat és morog (néha vicsorog) ránk, ha eszünk és nem adunk neki belőle és elzavarjuk, vagy ha rosszat csinál és rászólunk. Gyakran hágó mozdulatokat végez rajtunk, ugrál...és a kézharapdálásról sem szokott még le. Igaz, hogy abba hagyja ha rászólunk, de jelzi nem tetszését. Bántani sem bántott még minket szándékosan, de zavar, hogy egyáltalán így mer videkedni. Ha visszamorgok neki és hirtelen felé mozdulok amikor vicsorog stb, akkor lesüti a szemét és meghátrál, de amint visszamegyek újból csinálja. Ha lemegyünk vele sétálni és elengedjük, nem jön vissza ha hívjuk vagy csak néha (pedig van nálunk jutalomfalat), viszont ha a többi kutya gazdija hívja akik idegenek szánára akkor odamegy. Nyilván nem tisztel minket eléggé és ezért van. Sajnos nem tudom elérni, hogy mindenki ugyanúgy reagáljon dolgokra (ha jót, ha rosszat csinál) mint én, de ha én betartok mindent ami a falkavezérséghez szükséges akkor elérhetem, hogy legalább nekem engedelmeskedjen és tiszteljen?2013. ápr. 12. 09:14
11/21 A kérdező kommentje:
Igen én is így gondoltam:)
2013. ápr. 12. 10:29
12/21 A kérdező kommentje:
De egyébként nem értem, hogy mi ez a kettősség a viselkedésében. Mert most pl. be akart jönni a konyhába amíg csináltam kaját, és mondtam neki, hogy kifelé és ki is ment...igaz többször próbálkozott, de ha szóltam neki egyből ment vissza és leült az ajtó elé...ha kicsit sem tisztelne akkor ugyanúgy bejött volna hiába szólok rá nem?
2013. ápr. 12. 12:37
13/21 anonim válasza:
Ne nyáron kezdjétek a kutyasulit, akkor a legtöbb nem is működik a nagy meleg miatt. Most kezdjetek járni 7-8 hónapos korától. Úgy is hétvégente vannak a tanfolyamok, foglalkozások. És többen is mehettek vele, legalább mindenki tanul.
14/21 Szilvi & Argos válasza:
Azt el tudod érni, hogy ha otthon vagy, akkor Téged elismerjen feljebbvalójának. Ehhez következetesen kell vele bánni és építeni a tekintélyedet. Ha a többiek ugyanúgy bánnak vele, mint most, akkor őket továbbra is le fogja tojni magasról.
Előző kutyám csak életének utolsó szűk másfél évében élt nálam. Előtte kb. 10 évig csak hétvégén és a szabadidőmben tudtam érte menni. Nekem maximálisan szót fogadott, de Nagyszüleimnek nem, pedig ők is próbálkoztak :)
15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az a gond, hogy mindegy, hogy mennyire vagyok határozott vele szemben, sokszor nem érdekli kicsit sem. Félni sem félek tőle, tehát azt érezheti...nem értem miért csinálja ezt.De ha abba is hagyja amit épp csinál, messzebb megy és onnan ugat és morog és vicsorog. Amikor elindulok felé akkor elfut de újra csinálja. Amíg közel hajolok hozzá (annyira, hogy már szinte hozzáérek) akkor nem mer rám nézni max oldalról néha felnéz, de ha visszahúzódok újból nagy lesz a szája...
2013. ápr. 13. 08:05
16/21 A kérdező kommentje:
*azt nem érezheti
2013. ápr. 13. 08:05
17/21 A kérdező kommentje:
Egyébként amikor enni adok neki, az már alap nála, hogy amíg nem mondom neki, hogy "tiéd" addig nem megy a tálhoz. Ha véletlenül elindulna magától, elég ha ránézek és egyből lefekszik néz és várja, hogy engedjem.
2013. ápr. 13. 08:19
18/21 A kérdező kommentje:
Egyébként lakásban mindig jön ha hívom, tehát nem azzal van baj, hogy nem tudja, hogy mit akarok. Csak ha elengedjük lenn akkor nem érdekli. Gondolom azért is, mert még új neki a helyzet és minden leköti a figyelmét. Itthon ha hívom, jön csóválja a farkát, nyalogatja az állam és kifekszik elém. De lenn mintha meg sem hallana általában. mibdig szagol valamit vagy botokat keresgél vagy másik kutyákkal jétszik és akkor tényleg nem érdekli.
2013. ápr. 13. 08:24
19/21 anonim válasza:
Temészetes, hogy kint nem figyel rád. Nincs tekintélyed előtte és egyébként is sokkal érdekesebb számára minden más, mint te.
20/21 A kérdező kommentje:
De ezen hogyan változtassak? Ha jót tesz jutalmazom, ha rosszat megszidom. Nem engedek meg neki mindent. És már minden próbáltam amiket neten olvastam, videókban néztem...teljesen el vagyok keseredve. Oké kutyaiskola és visszük is majd, de addig sem szeretnék tétlenül várni.
2013. ápr. 13. 08:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!