A kutya megérzi ha egy számára fontos élőlény elpusztul?
A macskám a mai napon rövid ideig tartó betegség után elpusztult.
Ezzel a nappal a kutyám megkezdte a keresését, többször is bejárta azokat a helyeket ahol a macska pihent.
Sokat játszottak együtt, meg szinte együtt is nőttek fel.
Eddig nem kereste a macskát, pedig már 3 napja nem látta, csak egyszerű véletlen ,hogy pont a mai napon kezdte el keresni, vagy az ilyet megérzik a kutyák?
Észreveszi, hogy nincs ott és keresi, ha a pajtása volt, ez természetes. Nekem a macska is hetekig kereste a kutyát, miután el kellett altattatnunk a betegsége miatt.
A kutyák úgy tudom abból is érzik, ha haláleset történt, mert olyankor megváltozik az ember szaga. Most ezt nem tudom részletesen elmagyarázni, de olvastam már erről tudományos cikket is, ott részletezték, szóval ez megalapozott állítás, nem csak úgy szokták mondani. Emellett pedig a mozdulataidon és a testtartásodon is látja, hogy milyen a lelkiállapotod, észreveszi, ha gyászolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!