Szerintetek fiú vagy lány yorkie? Esetleg előnyök, hátrányok?
tüzelési időben a kanok egy kicsit megbolondulnak, több ismerősöm már kölyökként (már amikor lehet) ivartalanította a kan kutyáját (nem csak yorkikat) és ettől függetlenül tüzelő szuka esetén mindegyik kicsit megbolondul..
szukáknál ami hátrány a tüzelés,de ivartalanítással meglehet oldani..
én a szukák mellett vagyok :)
bár nekem mindig is szuka kutyáim voltak voltak :)
Igazság szerint,ha ivartalaníttatod,akkor teljesen mindegy :) Bár nekem az a tapasztalatom általánosságba véve,hogy a szobatisztaságot a szukák hamarabb megtanulják mint a kanok.
Tenyésztőt nagyon jól válaszd meg,mert sajnos eléggé túltenyésztik őket.Árra nem lesz olcsó,mi még 2001-ben vettük 30ezerért,ami ahhoz képest elég olcsó volt,hogy tk-s kiskutya volt.Mellesleg tényleg nem számít a nem,a mi kanunk tündéri volt,abszolút nem ágyba kutya volt,mindig tudta hol a helye,semmitől nem félt és nem is acsarkodott egy kutyával sem.
Nagyon nagyon jó kutyát lehet csinálni belőlük,ha megfelelő a nevelés!:)
Köszönöm!
14 évesen (2hónapja) el kellett altatni.
Délután semmi baja nem volt,aztán estére elkezdett hányni (azt hittem beette a másiktól a csontot és az viselte meg a hasát) reggelre sem javult a helyzet,azonnal elvittem dokihoz,adott hányáscsillapítót meg antibiotikumot és mondta,hogyha nem javul másnap vigyem vissza.Vissza vittem ugyanúgy hányt és nem evett,pisilni is napi 1x pisilt és az az egy is olyan volt,mintha tömény vér lenne benne.Visszavittem,kapott infúziót,amit nagyon nem jól viselt zihált.Vettek tőle vért,és másnap megjött az eredmény,hogy mind a 2 veséje leállt.Ha az infúziós kúrát választjuk még 3 napig élt volna jobb esetben,de fent állt a lehetősége,hogy leáll a szíve,mert nem viselte jól,ráadásul kínszenvedés lett volna neki az a 3 nap,sok-sok fájdalommal és napi 2 infúziós kúrával.
Műtétet nem javasoltak nála kb 10% esélye lett volna,hogy felébred műtét után (mivel egy régi elcseszett műtét következtében epilepsziás lett,azóta sem járunk oda),és még öreg is a szíve nem biztos,hogy bírta volna,így sajnos az Ő érdekében a leghumánusabb módszert választottuk,hogy ne szenvedjen.Még most is néha amikor haza jövök várom,hogy szaladjon elém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!