Kiskutya gallér levétele műtét után?
Az előző vagyok.
Az én kutyám mondjuk olyan 2 évesen lett megműtve,szval neki nem volt gond az evés és ivás,de hát igen,az alvás se könnyű és kényelmes így nekik.És egy nyomott orrú mopsz gazdija mit csinál?Mert az tényleg nem tud mást,mint levenni a tányért.
Mi kutyánknak két műtétje volt, egyszer sem volt utána rajta a parabola még estére sem. Valahogy kínzásnak találtam rajta (nekimegy mindennek, nem lát rendesen, a hangokat is felerősítette...) Szerencsére ő nem az a fajta, aki piszkálta volna a sebeit. Volt mikor nyalogatta az este, de arra felkeltünk, és mikor rászóltunk akkor abbahagyta. :)
Ha napközben tudod felügyelni, akkor szerintem felesleges rá, estére viszont érdemes feltenni neki.
Én levettem a kutyámról az ivartalanítás után, mert őt is nagyon zavarta. Egyszer odahajolt a sebéhez, rászóltam, és többé nem piszkálta.
Szerintem ha tudsz rá figyelni, akkor semmi gond. Az állatorvos nem fog lecseszni, úgyis látja, hogy szépen gyógyul a seb.
Jobbulást a kis vakarcsnak!
én is levettem az enyémről egy idő után amikor elütötték, bár akkor nem műtötték, csak nagyon csúnya volt a lába, ez egy nagyon meleg nyáron volt, itatni kellett, mer felállni sem volt kedve, konkrétan miatta vettünk egy szobaventillátort is, aztán hála a 30 foknak és a parabolának, úgy bedurrantak a fülei, hogy azt mondta a doki h ez minden évben elő fog jönni nyáron. és valóban..
[link] ilyen fülei vannak, és nem tudott neki szellőzni rendesen.
Szia. Az én kutyámnak múltkorában volt egy balesete, megharapta egy másik a fejét, ami betályogosodott, és műteni kellett. A fején keresztbe volt egy 10 cm-es vágás, és neki is két hétig rajta kellett lennie a gallérnak.
Eleinte én is sajnáltam, de a kutyák eléggé könnyen alkalmazkodnak, egy napig bénázott benne, aztán már másnap izomból szaladt, meg ugrált, nem zavarta a gallér.
Én rajta is hagytam két hétig, kb két napot vettem le neki, és jól megvakartam a nyakát, meg mikor evett akkor, de amúgy mindig rajta volt, és nem is bántam meg, mert egyszer, kint feltúrta a gallérral a saras földet, és levettem róla, hogy megmossam, kb két percig nem figyeltem oda rá, és megvakarta a fejét, melynek következtében szétnyílt a sebe:S szerencsére nem kellett újra varrni, meg semmi, csak eléggé rossz látványt nyújtott,és meghosszabbította a lábadozási időt egy pár nappal.
Ha te úgy látod, hogy oké, és nem kaparja, szerintem akkor is hagyd rajta, ha nem látod, vagy estére mert ezzel az ő érdekeit szolgálod, és úgyis megszokja, belehalni nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!