Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkshire terrier-szobatisztas...

Yorkshire terrier-szobatisztaság. Segitenétek?

Figyelt kérdés
4 hónapos Yorkiemat tanitgatom szobatisztaságra több kevesebb sikerrel..A kutyusnak van a szobájában elhelyezve kutyapelenka.Ha a szobában van, mindig a pelenkára pisil, viszont ha kint van a nappaliban, akkor néha ott pisil, akol rájön.. nem tudom hogy tudnám leszoktatni erről.Valamint a kaki..A nappaliban sosem kakil, viszont a szobában néha a pelenka mellé sikerül, vagy a fekhelyére, néha pedig a pelenkába végzi dolgát..Hogy tudnám megtanitani neki, hogy mindig ott végezze dolgát?
2013. ápr. 9. 21:09
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:

Értem!Minden világos,köszi!

Szerintem a sok pisit annak köszönhetem,hogy játszik a cicakkal bent es az elvette a figyelmet arrol h tartani kellene...De ez csak tipp...

Megpróbálom követni,amit mondtál!

Köszi mégegyszer!:)

2013. szept. 1. 14:48
 22/34 anonim válasza:

Little Red!

Kérdés ismét!

Az hogy 4 hónaposan nem tudja tartani, az még teljesen normális nem,mert nagyon pici. Ha kb fél évesen is ez lesz még, akkor kellene megnézni orvossal, hogy miért nem bírja tartani?

Az eset a következő:reggel fél 6kor kivittem, pisilt,kakilt.Aztán fél7kor reggeli.Kb állok mellette,h befejezze a kaját.Elfordulok, egyből bepisil.Ok, nem baj,mondom nem szabad,takarítás. Kiviszem azért utána.Pisil. Beérünk, eltelik kb fél óra és pisibe botlok....És még csak fél8 van.9kor indulunk ki újra, közben még egy pisit találtam a lakásban.Nem baj, kimegyünk és kint is pisil.Jó cseppek, nem fél liter jön ki belőle, de szerinted ez normális???? Próbálom poénosra venni,mert néha kiakasztó azért. Amúgy óra-másfél óránként viszem ki. KInt mindig pisil,de kb 3-4 szer bent is naponta. A pelusokat összeszedtem.

Szóval legyek türelmes és ha fél éves korában is ez lesz, akkor kezdjek el gondolkozni,h mi legyen??

Mit tanácsolsz?

Várom a válaszod, köszi!

2013. szept. 6. 10:30
 23/34 anonim ***** válasza:

Hát a fél óra pisi nekem egy kicsit túl gyakorinak tűnik.

Mennyit iszik?

2013. szept. 6. 13:27
 24/34 anonim válasza:

Hááát...

Nagyon keveset, talán 1 dl.

Milyen okai lehetnek ennek?Mi ingerelheti?

2013. szept. 6. 16:49
 25/34 anonim válasza:

Mondogatni kell neki,h pisiljon,kakiljon,mert a séta az általában abból általában, hogy fadarabokat és köveket gyűjt, levelet eszik. Rá kell szólni,h kelljen fel vagy lábra kell állítani és utána elkezd szaglászni.

De amúgy egyik nap ilyen, a másik olyan. Ma pl egész délelőtt egyedül volt, le volt rakva a pelus, de csak összerágta. Aztán séta,kaja, minden ment kint. Kicsi alvás.

Aztán kimegyünk, 2 pisi az udvaron, dícséret,juti falat, aztán bejövünk és 5 percen belül nyomott egy sárgát az előszobában...áááááááááá!!!!

Szóval érdekes.:S

Te amúgy tenyésztő vagy kutyákkal foglalkozol?

2013. szept. 7. 16:09
 26/34 anonim ***** válasza:
Mondjuk a második. Állatmentő vagyok, rengeteget foglalkozom kutyákkal és kutyasuliban is tartok néha rehab foglalkozást.
2013. szept. 8. 19:47
 27/34 anonim válasza:

Akkor mi a véleményed?

Türelem? :)

2013. szept. 9. 09:47
 28/34 anonim ***** válasza:

Kaja után mindig várj egy kakit is.

Az a "jó" a szobatisztává tételben, h előfordul, h órákat kell kinn lenni a kutyával, h eleressze, amit el kell.

2013. szept. 9. 14:19
 29/34 anonim válasza:

Létezik vmi szer, amivel a pisit "el lehet tüntetni", hogy később ne érezze??Mármint felmosás után. Most a hipo-val próbálkozom, de ahogy felszáradt a kő, már be is pisilt újra. Úgy hogy előtte 1 órával vittem ki....Minden pisi után fel van mosva, 2 napja kezdtem használni a hipót.

Köszi!

2013. szept. 28. 11:48
 30/34 anonim válasza:

NYílván érzi az előző pisi szagát és azért pisil be állandóan.Pedig mindig felmostam domestossal utána...De ezek szerint ez kevés. De tudja h rosszat csinált, mert amikor az orrára akarok koppintani, akkor elszalad,mert tudja,h ki kikapna...Szóval nem értem. Létezik vmi fertőtlenítő, ami kimondottan erre van?

Mert azért nem akarom az előszobát újraköveztetni ezmiatt...:(

2013. szept. 28. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!