Yorkshire terrier-szobatisztaság. Segitenétek?
Ja, és hogy a francba lehet az, h 4 hónaposan még nincs meg minden oltása?
Még a veszettség ellenit is megkapja 3 hónaposan....
Sziasztok!
Én is egy kis segítségre szorulok vagy tanácsra inkább...
Van egy 4 hónapos yorkim, aki 1 hónapja van velem. Van lerakva cseppekkel átitatott pelus, ahol a legtöbbet pisil, amit vagy használ vagy nem. A többi pedig megy a lakásba, ahol éppen eszébe jut. Ma már például 5ször bepisilt..:((
Ezen felül óránként kiviszem. Na kint is vagy pisil/kakil vagy nem, de inkább a fűvel játszik. Ha a pelusra pisil vagy az udvaron végzi a dolgát mindig nagyon meg van dícsérve, kapja a jutifalatot, de más esetben pedig le van szidva és a nyakánál a szőr megrángatva.
Vannak olyan napok,hogy ügyes és vagy a pelusra pisil vagy az udvaron,1-2 baleset történik,de van olyan is, hogy rengeteg baleset történik.MIkor milyen napja van.
Elrontottam esetleg vmit??
Vagy szedjem fel az összes pelust és óránként hordjam ki, aztán idővel ha nő, akkor lehet ritkitani vagy mit csináljak? Segítsetek lécci!! Köszi!
Mégpedig elrontottál!
Öszes pelus kuka, kutyával 2 óránként kimenni és addig kinnmaradni, míg valamit produkál. Ha pisi vagy kaki van kinn, akkor nagy dícséret.
Ha benn besikerül, akkor ne szidd le, hanem takarítsd fel szó nélkül, mintha nem történt volna semmi.
Ha leszidod, akkor jól összezavarod, mert a kutya nem azt tudja, h a peluson lehet pisilni, hanem hogy BENT lehet. Na most ő legtöbbször bent csinálja, de egyszer leszidod, egyszer dícséred. Nem csoda, h nem érti.
Igen erre en is gondoltam,hogy nem fogja érteni,h vagy udvar vagy pelus...
Csak tudod en azt hittem hogyha nem szidom le,hanem szó nélkül takaritok,akkor nem gondolja h rosszat csinált.
Csak az a baj,hogy sokszor kiviszem,óránként is,de még igy is bent sikerül néha.
Akkor kezdjem elölről az egészet?
Összes pelenka kuka,másfél-2 óránként udvar es dicséret,ha meg bent pisil akkor takaritok szó nélkül.Es elvileg okos fajta,idővel megtanulja es elég lesz mondjuk 3-4 óránként levinni?
Köszönöm a válaszod Little Red!Kicsit kemény vagy,de sokat segitesz!
Még egy kérdés!Mi a helyzet az ejszakakkal?Akkor meg nem tudja tartani...:(
Várom a válaszod,köszi!
Nem is csinált rosszat, hisz te engedted meg neki, h bent is csinálja. A pelust ő nem értelmezi, csak a helyszínt.
Éjjel meg majd rászokik, h ki kell bírni. Ha szobatiszta lesz, akkor nem fog berosálni éjjel sem.
Ez így jól hangzik, de ha nincs leszidva honnan tudja,hogy nem jó amit csinált? Nem a szidás a lényeg tudom, csakhogy van annyi esze,hogy kettéválassza a kettőt?
Nekünk 3 palotapincsink volt,akinek nem volt pelusa, rendszeresen ki volt hordva, 6-7szer naponta és sose lett szobatiszta.:( Vagy a pincsi buta kutya, más tészta??
Van mondjuk a házban 2 cica is, de ők teljesen szobatiszták, kint végzik a dolgukat, gyerekkorukban alomba, sose piszkitanak be. Viszont egész nap bent vannak, megy a játék. Nem hiszem,h ez zavaró tényező lenne...
Meglett a délutáni 2 órás kimaradás átka:5szörös baleset...:)))
Ilyenkor néha a sírás kerülget...:((
Nem csinál rosszat, ezt értsd meg!!!
Épp azért kell dícsérni kinn, h rájöjjön, az JOBB, mint benn, mert a benti után nem jár juti. Ha leszidod, akkor nem azt hiszi, h bent nem lehet, hanem h simán piszkítani nem lehet, ergo el fog bújni, h ne vedd észre hová sz@rt, meg meg fogja enni a végterméket.
Én azért egy falkasorrendet is néznék, mert 2 óra alatt 5 pisi/kaki nem épp normális dolog.
Ha az rendben van, akkor pedig egy orvosi vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!