Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van valakinek kép izmos...

Van valakinek kép izmos stafford kutyáról? és hogy mivel etette?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 11:17
1 2 3
 11/25 Firestorm ***** válasza:
71%

Ne haragudj,de az utolsó kutya szerintem abszolút nem természetes edzéstől ilyen,hanem valami módosítót is kap mellé.

Mellesleg az elsők sem kövérek,hanem van a zömök és nyúlánkabb fajta.

Ezzel nem megbántani szeretnélek,csak véleményemet fejtettem ki.

2013. ápr. 9. 15:05
 12/25 MrHard ***** válasza:
#10-es, te egy kicsit el vagy tévelyedve!!! Az első két képen a kutyusok mióta kövérek??? Amit te szálkásnak és izmosnak raktál fel, azok inkább soványak! Ha választani kellene, akkor inkább az első két képen lévő, mint az, amit Te preferálsz! Nem minden fajtánál jellemző a teljesen felhúzott has (pl Bullterrier), ráadásul, ha elmész kiállításra és megnézel egy szép Staffit, akkor az nem úgy fog kinézni, mint a két utolsó képen lévő csontkollekció! Lehet, hogy Agaraid vannak és azért gondolod, hogy ez a normális, de nincs igazad!
2013. ápr. 9. 15:10
 13/25 Firestorm ***** válasza:

[link]

Nézz itt körbe,fajtagyőztes kutyák és egyik sem ez a szálkás izomzatú,hanem a zömök.

2013. ápr. 9. 15:28
 14/25 anonim ***** válasza:
50%

tudom, hogy laikusként nem egyszerű, de ha megnéztek néhány képet azért észre lehet venni a különbséget a sovány, az izmos, és a kövér kutyák között.

sovány: [link]

nem csak a bordák, de a csípő, és a csigolyák is kilátszanak. ha egy kutya kezd túlságosan is lefogyni, akkor először a hátán és a medencéjén fog meglátszani. ha ott a csontok kilátszanak, akkor már gáz van. a kutya egész benyomásán, szőrzete kopottságán is látszik, hogy túlságosan is sovány.

izmos, edzett: [link] direkt olyan képet kerestem, amin a kutya nem feszül. így is jól láthatók az egyes izomcsoportok, a bordaív kivehető, a csigolyák viszont fedettek. a bordázaton nagyon vékony izomréteg van, nem lehet úgy kidomborítani, így az egészen edzett kutyáknál is kilátszik a bordaív. ez MINDEN fajtánál így van, csak a hosszabb szőrűeken nem látszik.

kövér kutya: [link] a bordázat teljesen fedett, a has és az ágyéki rész között alig van átmenet, tipikus show-kondi. elrejti a hibákat és a nagy méret, széles ráma illúzióját kelti és sajnos rengeteg bíró is ezt tartja izmosnak...

nagyon kövér kutya: [link] az egész törzs egybefüggő, akár egy nagy bojler, nem lehet látni a törzs tagolásait, a bordakosarat, ágyékot, fart, a has széles és lelóg. hamar lehet így gyártani egy "széles" kutyát, akár már 8-9 hónapos korára brutál széles lesz a kutya (ez mostanság menő), más kérdés, hogy közben tönkremegy minden ízülete.

a kutyák izmoltsága nagyon jól növelhető a megfelelő mozgatással és etetéssel. van kutyánk, aki hasonló izomzattal rendelkezik, mint a képen látható, lógó kutya, soha semmilyen plusz kiegészítőt nem kapott (csak ízületvédőt), hússal etettük és egy erősebb felépítésű kan. azok erejük teljében így néznek ki.

2013. ápr. 9. 15:45
 15/25 Firestorm ***** válasza:

Na és mi van akkor,ha divatosan telt?:)

Szerintem az összes gyönyörű kivéve az az XXL-es fajta bull kutyák,mert az valami förtelem.

2013. ápr. 9. 16:01
 16/25 A kérdező kommentje:
nem azt irtam hogy vitatkozzatok ezen! azt kértem képeket küldjetek amit ti neveltetek és hogy mivel etettétek :)
2013. ápr. 9. 16:01
 17/25 A kérdező kommentje:

szerintetek az enyémből szép lesz? :)

[link]

2013. ápr. 9. 16:05
 18/25 Firestorm ***** válasza:

Én küldtem képet nem is egyet...Gondolom egyiket sem nézted meg.

Mennyi idős a Tied?

Nekem ő már a túl zömök kategóriába tartozik.Aztán ha még annyira kölyök és nem kezdődött el nála a "nyúlás" akkor nem lehet megállapítani egyenlőre szerintem.Gondolom kan kutya,ha jól tippelem.Nekem ő egy kicsit duci még.Jó volna kerülni a duciságot,mert fejlődésben vannak még a csontjai és ha ekkora súlyt kell cipelnie könnyen a csontok rovására mehet.Túlzott Ca bevitel sem tesz jót a csontoknak,ezt csak mellékesen jegyzem meg.

2013. ápr. 9. 16:09
 19/25 A kérdező kommentje:
4hónapos kan. nincs elhízva, még 10kiló sincs
2013. ápr. 9. 16:12
 20/25 anonim ***** válasza:

szerintem ha a kutyát megkérdeznénk, inkább lenne karcsú és könnyű, mint divatos :)

sajnos a show világa ebbe az irányba ment el, nem csak a staffordoknál, minden fajtánál. ha nem lenne ez a hosszú távú zsírosan tartás káros az ízületekre, akkor azt mondanám, akinek tetszik, tartsa így, de mivel sajnálom a kutyákat, inkább arra biztatok mindenkit, hogy csak annyi zsírt engedjen a kutyájára, amennyit muszáj.

nem kell minden kutyának szálkásra gyúrtnak lennie, de a kigyúrt és a dagadt állapot között vannak átmenetek.

a kérdező, a kiskutyád jó daginak látszik, picit azért vegyél vissza a kajájából. én a húsetetést javaslom, és ha egy éves elmúlik, kezdhetsz vele valamit sportolni, addig csak nevelgesd és hagyd futkározni amennyit neki tetszik.

2013. ápr. 9. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!