Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a fehérje?
Most teszteljük a kutyust csirkeallergiára és érdekelne mennyi idő alatt tisztul ki a szervezetből?
És a szteroid injekcióra is ez a kérdés vonatkozik.
Aha... kutyus... meg csirkeallergia...
"Szervezetünkben a fehérjék egy része naponta lebomlik és az aminosavak nitrogénjének bizonyos hányada karbamid formájában a vizelettel kiürül" - forrás builder.hu
Köszönöm szépen!
Egyik állatorvos azt mondta 1,5hónap ezt kicsit sokkaltam,a másik szerint 1-1,5 hét körülbelül.
A szterojidot meg elfelejtettem megkérdezni a dokitól,hogy meddig marad benne.
Még mielőtt félre értés esnék,tisztázom,hogy:
1. 5 hónapos kölyökről van szó
2. Nő vagyok,nem szorulok szteroidra
3. Kutyáknál is létezik csirkeallergia
Mielőtt valaki elkezdene találgatni.
Köszönöm szépen!
Itt is ez áll fent,sokat iszik most és sokat is pisil,kb 2-3 óránként jelzi,hogy ideje lemenni.
Nektek mennyi ideig tartott ez a sok pisi dolog?
Jó lenne,ha minél hamarabb kiderülne,hogy valóban csirkefehérje allergia vagy esetleg más áll a háttérben.
A szteroid eddig annyiból bevált,hogy már nem vakarózik olyan sokat 1x 2x kapar magán,aztán abba is hagyja,de már nem véresre csinálja a dolgokat,a füle a cseppentőnek hála már teljesen helyre jött pedig csak tegnap kaptuk rá ezt a szert,meg az injekciót is.
Köszönöm,és Én is remélem,hogy a kutyus hamar meggyógyul!
Azt mondta a doki,hogy 3 áll az élen allergiából.
1.Emberi hámszövet (nos ez ellen sok mindent nem lehet tenni sajnos)
2.Műszálas dolgok
3.Csirke/szárnyasok
De azért még ott van a pollen is,és a mogyoró most virágzott.
Mi most maradunk ennél a tesztnél,mert rettentő drága pénzre jönne ki,az összes teszt (100 ezrek) és elvileg ezt 2 doki mondta,hogy a beválási esélye mindössze 40%.
Milyen tálkája van a kutyusnak?Elvileg nem lehetne műanyagban sem fémben étel,ital,mert az is allergiát válthat ki,bár a miénknek abban van.Milyen kutyusotok van?
Otodine,amit a Daisy kapott a fülére 600 ft és kb 1 nap alatt elmulasztja a fülén a gyulladást,sőt bele is mehet abból sem lesz gond ott is hat.Ha gondolod kérj a dokitól olyat.Nekünk nagyon hatásos volt.
*Köszönöm,és Én is remélem,hogy a kutyusod hamar meggyógyul!
Rosszul írtam.
Mopszunk van és nála már 1 éve van allergia.Mi is az ár és beválási esélyek miatt nem teszteltünk,de most van 24ért egy teszt ami csak a kajákat nézi,így azt csináltatjuk hátha van kaja allergiája.Ami biztos,hogy van belégzéses allergiánk is mert tavasztól őszig a hipoallergén táp mellett is allergiás.Nyáron foltokban jött a szőre,de arra van szuper gyógysampon :)Kerámiatálból eszik és fémből iszik,de akkor azt is lecserélem hátha..Hmm mi szerintem mindenre allergiásak vagyunk.A napokban oltattunk és a kombi oltástól is feldagadt a feje..
Mi fülre surolant használunk,jól bevált és sokáig elég.
Remélem hamar kiderül nálatok,hogy mi okozza,nem egyszerű kideríteni és sok orvos mindent javasolna az anyagiak miatt.
Szegényke :S Akkor van gondja bőven,pollen ellen sajnos semmit nem lehet tenni,tényleg csak a kaja ellen van gyógymód,aztán lehet emberi hámszövetre allergiás és az elég necces.
Nekünk szerencsére 15 éve Ő a dokink és sikerült megtapasztalnunk,hogy az állat szeretete miatt lépett erre a pályára :) Ahányszor megyünk kb fél kg Royal caninnal lepi meg ezt az ördögfiókát,meg ugye mikor elhoztuk elég rossz körülmények között volt tartva és a farkán fel lépett egy gombás fertőzés,arra ingyen kaptunk gyógyszert meg sampont.Vizsgálati díjat soha nem számol fel,pedig az van kiírva,hogy 5000 ft csak az,hogy átnézik az állatot,tehát benne nagyon bízunk.
Ha kiderül a kutyusodról,hogy mi a baja írd már meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!