Optimálisnak kell lenni, nem kicsinek... alapvetően nem jó a túl sok fehérjetartalom, mert hirtelen elkezd tőle nőni a kutya és megterheli a csontjait, ízületeit..
2013. márc. 9. 21:28
2/12 A kérdező kommentje:
31%-os fehérje tartalom az soknak számít ha jól gondolom.
2013. márc. 9. 21:36
3/12 anonim válasza:
Az rettentő sok egy ekkora kutyának! 25 százaléknál ne legyen több! Vannak kifejezetten nagytestű kölyöktápok, azokból kellene válogatni.
2013. márc. 9. 22:10
4/12 anonim válasza:
Nekem bullmacim van, még a 25% fehérjetartalom is sok volt neki, folyamatosan küzdöttünk a csonthártya gyulladással.
Mióta BARF étrend szerint etetem, azóta minden eü gond megszűnt :)
2013. márc. 10. 08:56
5/12 anonim válasza:
nem a fehérjétől nyúlik meg, hanem a szénhidrátttól... a fehérje ahhoz kell, hogy felépítse a saját testét. a BARF étrendben nagyon kevés a szénhidrát, és hús az alapja, tehát a bevitt fehérje tartalom pont, hogy több %-os arányban, nem pedig alacsony.
2013. márc. 10. 09:36
6/12 anonim válasza:
sztem alapból nem a fehérjével van gond, hanem hogy honnan származik. ahogy előttem írták, a barf tele van fehérjével, mégis megvannak vele...
én nem hiszek ebben, hogy a sok fehérje káros, mert igenis szükséges, csak meg kell nézni, honnan van. (nekem ugyan közepes kutyám van és ő magas fehérjetartalmú cuccot kap, mert keveset bír csak megenni, egy ilyen lightosabb táptól "elfogyna" a kutya...)
2013. márc. 13. 21:47
7/12 anonim válasza:
Azért azt halkan megjegyzem, h a hús fehérjetartalma 24-25% között van, amíg egyes tápoké bőven 30% felett.
2013. márc. 13. 21:48
8/12 anonim válasza:
*24-26%
2013. márc. 13. 21:49
9/12 anonim válasza:
A BARF nincs tele fehérjével! A nyers hús fehérje tartalma is 20-25 százalék körül van a hús fajtájától függően. Tök felesleges és természetellenes túl sok fehérjével nyomni a kutyákat.
2013. márc. 13. 21:54
10/12 anonim válasza:
hangsúlyozom, hogy inkább a fehérje minősége, eredete a fontos, nem a mennyisége egy tápban...
miért van sok fehérje egy tápban? nem csak a húsból. hanem abból, amit mellényomnak pl. növényi fehérje, tojás... hogy felnyomják a százalékot és így "vagizzanak" vele.
ezért nem veszek orijent. mert szerintem kamu.
ja és a barfban sem csak hús van, és fehérje sem csak és kizárólag a húsban van...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!