Macska és kutya karomvágó között mi a különbség?
Legtöbbször ezek kettő az egyben(tehát kutya-macska) karomvágók szoktak lenni. De ha ez speciálisan macskákra van kifejlesztve, akkor gondolom, hogy ez egy kisebb méretű műszer, és gyengébb, tehát lehet, hogy nem alkalmas egy 70 kilós bernáthegyi vastag karmának a vágásához. De ha egy kisebb méretű kutyád van, akkor jó lehet (pl egy csivava karmát minden gond nélkül vágni lehet vele).
Ha nem vágja a karmot, akkor értelemszerűen alkalmatlan a műszer, és venni kell a kutya méretének megfelelő ollót, vagy irány az állatorvos.
Bár jelezném, hogy eddig én csak normál méretű karomvágóval vágtam kutyák karmát, és mivel nem látom, Neked mid van, így nehéz véleményt mondani.
Az a lényeg, hogy ne vágd nagyon rövidre, mert akkor vérezhet.
Ahol az erek futnak, ott már nem üreges. Szerintem ha nem fájt neki, akkor szép óvatosan lecsipegetheted a karomvégeket. Túl nagy bajt nem tudsz okozni, ha éles a szerszám, kivéve, ha belevágsz az eres részbe, mert az fáj, de ezen kívül más gond nem lesz.
Eleinte óvatosan vágd neki, ne túl nagy darabokat. De szép lassan gyakorlottá fogsz válni, és gyorsabban fog menni a dolog.
Akkor megfelelő hosszúságú a karom, ha a kutya leteszi a mancsát a talajra, és a karom nem érinti a földet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!