Csináltatok már kutyakekszet házilag?
Köszi,jónak tűnik.Ízlett a kutyádnak?
Gondoltam én is csinálok az enyémeknek,hogy természetes kaját egyenek,ki tudja mit raknak a bolti eledelekbe.
Sajnos csak nagyjából tudom leírni a hozzávalók mennyiségét, általában érzésre csinálom - igaz, minden alkalommal más egy picit :)
Alap tészta:
15-20 dkg liszt (a legtöbb recept teljes kiőrlésű-, vagy durumlisztet ajánl, de bevallom, nem szoktam külön neki lisztet venni, így sima fehér búzalisztet használunk :))
1 db tojás
2 evőkanál olaj
2-3 dl víz, vagy húsleves
pici só, bors, fokhagyma és kömény (tényleg pici legyen, maximum a fele annak, amit egy átlag sós sütibe szórnál)
Három félét szoktam csinálni, az egyik tésztájába megy apróra összevágott párizsi, sonka, maradék sült/főtt csirkemell, vagy leveshús, és -zöldség (ami éppen van otthon),a tésztát vékonyra kinyújtom és apró négyzetekre vágom - ezt használjuk tanuláshoz.
A második a májkrémes (mert a miénk odavan a májkrémért minden formában) : vékony téglalap alakúra nyújtom a tésztát, megkenem májkrémmel (a májkrémet néha egy tojással keverem ki), és feltekerem, majd fél-egy centinként felvágom. Egy valamivel életlenebb kést kell használni a szeleteléshez, akár kenőkést, hogy szépen összenyomja a tészta rétegeit vágáskor, így duci kis falatok lesznek belőle.
A harmadik fajta falathoz két vékony téglalapot nyújtok, az elsőt megkenem tojással, és egymástól két-három centire kis kockákra vágott leveshúst, sajtot, sonkát, párizsit, vagy májkrém "golyókat" pakolok rá. A második téglalapot ráfektetem az elsőre, a kisujjammal lenyomkodom a tésztát a töltelék körül és - szintén életlen késsel - feldarabolom.
A tésztát mindhárom esetben előmelegített sütőben alacsonyabb hőfokon sütöm 5-10 percig, majd száznyolcvan-százkilencven fokon aranybarnára sütöm - ha nagyon szépet akarok sütni (mondjuk, mert ajándékba készül), megkenem a sütiket tojással :)
Bevallom, egy kis sóval és reszelt sajttal a tetején magunknak is csinálok néha egy-egy tepsivel :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!