Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csináltatok már kutyakekszet...

Cukikutyus kérdése:

Csináltatok már kutyakekszet házilag?

Figyelt kérdés
Ha igen,érdekelne a recept.

2013. ápr. 6. 13:53
 1/8 anonim ***** válasza:

én pár éve ezt csináltam meg:)


[link]

2013. ápr. 6. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi,jónak tűnik.Ízlett a kutyádnak?

Gondoltam én is csinálok az enyémeknek,hogy természetes kaját egyenek,ki tudja mit raknak a bolti eledelekbe.

2013. ápr. 6. 13:57
 3/8 anonim ***** válasza:
imádta, csak hülye voltam és még melegen raktam dobozba, úgyhogy bepenészedett, de hagy kihűlni és nem lesz probléma:)))
2013. ápr. 6. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
:)
2013. ápr. 6. 14:02
 5/8 sippara ***** válasza:

Sajnos csak nagyjából tudom leírni a hozzávalók mennyiségét, általában érzésre csinálom - igaz, minden alkalommal más egy picit :)


Alap tészta:


15-20 dkg liszt (a legtöbb recept teljes kiőrlésű-, vagy durumlisztet ajánl, de bevallom, nem szoktam külön neki lisztet venni, így sima fehér búzalisztet használunk :))

1 db tojás

2 evőkanál olaj

2-3 dl víz, vagy húsleves

pici só, bors, fokhagyma és kömény (tényleg pici legyen, maximum a fele annak, amit egy átlag sós sütibe szórnál)


Három félét szoktam csinálni, az egyik tésztájába megy apróra összevágott párizsi, sonka, maradék sült/főtt csirkemell, vagy leveshús, és -zöldség (ami éppen van otthon),a tésztát vékonyra kinyújtom és apró négyzetekre vágom - ezt használjuk tanuláshoz.

A második a májkrémes (mert a miénk odavan a májkrémért minden formában) : vékony téglalap alakúra nyújtom a tésztát, megkenem májkrémmel (a májkrémet néha egy tojással keverem ki), és feltekerem, majd fél-egy centinként felvágom. Egy valamivel életlenebb kést kell használni a szeleteléshez, akár kenőkést, hogy szépen összenyomja a tészta rétegeit vágáskor, így duci kis falatok lesznek belőle.

A harmadik fajta falathoz két vékony téglalapot nyújtok, az elsőt megkenem tojással, és egymástól két-három centire kis kockákra vágott leveshúst, sajtot, sonkát, párizsit, vagy májkrém "golyókat" pakolok rá. A második téglalapot ráfektetem az elsőre, a kisujjammal lenyomkodom a tésztát a töltelék körül és - szintén életlen késsel - feldarabolom.


A tésztát mindhárom esetben előmelegített sütőben alacsonyabb hőfokon sütöm 5-10 percig, majd száznyolcvan-százkilencven fokon aranybarnára sütöm - ha nagyon szépet akarok sütni (mondjuk, mert ajándékba készül), megkenem a sütiket tojással :)


Bevallom, egy kis sóval és reszelt sajttal a tetején magunknak is csinálok néha egy-egy tepsivel :P

2013. ápr. 6. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi,nem is tűnik olyan bonyolultnak :)
2013. ápr. 6. 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt egy kutya receptkönyvből van:

[link]


Viszont a könyv címét nem tudom.

2013. ápr. 6. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Finom lehet :) köszi
2013. ápr. 6. 15:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!