Miért viszik be egyből az Illatos útra a nyakörves/ bilétás/ chippes ápolt gazdás kutyákat, akik 2 percre távol vannak a gazditól?
Te nem értessz minket. Egy ápolt, barátságos, nyakörves és oltási bilétás (ami egyébként már egy éve nincs) kutya is elkóborolhatott, kirakhatták. Honnan lehetne megkülönböztetni, hogy ki az önsétáltató és ki az elkóborolt?
A kutyámat márcsak a saját érdekében sem engedem egyedül sétálni. Megtámadhatja más kutya vagy állat, ellophatják, elütheti egy autó..stb. Azon kívül törvény is tiltja.
én 17.58.
Szerintem te nem tudod miről beszélsz. Nekem pl. a napi séta nem az utcára korlátozódik, hanem séta az erdőbe, ahol el lesznek engedve a kutyák. Mert ott lehet. Ott vagyok velük. 50 m-nél messzebb nem mennek, bármikor behívhatóak. És séta amikor vadászni megyünk velük.
De soha nem hagynám, hogy a kutya nélkülem önsétáltassa magát. Mert veszélyes.
És bünteti a törvény. Ha majd elviszik a kutyádat, ha a kiváltásáért először ki kell fizetned a szabálysértési pénzt, mert nem gondoskodtál róla megfelelően, ha az út mellől szeded fel, mert elütötte egy autó majd akkor kíváncsi leszek a véleményedre.
Olvasd el Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét. Pontosan leírja, hogy egy kutyának mire van szüksége, hogy érzi jól magát, hogyan tudunk jó gazdija lenni egy kutyának. Saját tapasztalatain keresztül kifejlesztett egy módszert, ami ma már elismert és követésre méltó. Ezt pontsan azért tette, mert a kezdetekben hozzád hasonlóan ő is úgy vélte, hogy a kutyájának szabadságra van szüksége, ezért engedte a kis faluban kóborolni. Közvetve, de ez vezetett a későbbi elaltatásához, mert kezelhetetlenné vált és veszélyes lett a családra nézve. Nagyon sokat lehet tanulni a könyvből, ajánlom.
Az Illatoson napi 600 ft-os tartási díjat kell fizetnie a gazdinak, aki elveszett kutyájáért megy.
Nézd meg a netboardon, hogy az emberek, ha látnak egy gazda nélküli kutyát azonnal felteszik a netre, ha nem tudják elhozni, akkor segítséget kérnek és valaki érte megy. Nézz csak 1 hetet vissza, 1 hét alatt hány kutyát kell összeszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!