Miért viszik be egyből az Illatos útra a nyakörves/ bilétás/ chippes ápolt gazdás kutyákat, akik 2 percre távol vannak a gazditól?
Azért szerintem a kutyatartás alapja, hogy behívható a kutyám és gondoskodom róla, hogy nem szökik.
Nem hogy 3 hónapra.
Akkor szerinted hagyják a kutyákat az utakon csavarogni, amíg úgy nem gondolják, hogy hazaindulnak?
Ha egy kutya chippes, akkor értesítik a gazdit (erre való a chip), azonnal indulhat érte. Ha nem chippes akkor úgyis keresi mundenütt, itt megtalálhatja. Ezért van a 2 hét türelmi idő. Addig sincs a kutya az utcán.
Nagyon gyakran a chip nincs regisztrálva,az állat nem azonosítható.
Áruld el,hogy jobb lenne a kutyának,ha az utcán kóborolna és elütnék vagy más baj érné?Az Illatoson legalább enni-inni kap,és nem üti el senki.
majd amikor lelövi a vadász, elüti az autó, vadozók csapdájába lép és abba pusztul bele, akkor gondolj bele, hogy milyen jó lett volna ha valaki nem hagyja a "kertek alatt" koborolni
felelötlen vagy ...
én is falun lakom, de az én kutyáim még 1x nem sétáltatták meg magukat ...
De mindenki vigyázhat a kutyájára.
Milyen baromsdág az,hogy a kutya egyedül sétál?Jogos,ha elviszi a sintér.Nincs ráírva a kutya nyakán egy nagy transzparensre,hogy "Gazdis önsétáltató vagyok,sintér bácsi,ne vigyél el!"
Gondolom chipes (és regisztrált is) a kutyád, hogy ilyen könnyen mondod, hogy elszökdösik és ezzel semmi baj sincs. Az Illatos útiaknak az a munkájuk, hogy lakossági bejelentésre kimenjenek a helyszínre és befogják a kóbor kutyát. Az emberek nagyrésze fél a szabadon lévő gazdátlan kutyáktól, pláne, ha kisgyerekkel sétál...Ezt is figyelembe kéne venned. Szerintem jobb, ha a kutyát biztonságba helyezik, mintha elüti egy autó, de te tudod. Ha elolvasnád az Illatos út honlapját, akkor láthatnád az ottani szabályokat: -a bekerülő kutyában először chipet néznek és értesítik a gazdit.
-2 hétig csak a gazdájának adható ki a kutya, aki az érvényes oltásival igazolni tudja
-altatás akkor van, ha helyhiány lép fel (az állatvédő szervezeteknek hála egyre ritkábban) és akkor a kezelhetetlen, veszélyes vagy öreg és gyógyíthatatlan betegeket altatják.
Úgyhogy szerintem előbb tájékozódj, utána kutyasuli és chip, majd ezután már nem lesz miről beszélni. Agyonsimogatás helyett a nevelés és zárt futtató jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!