Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viszik be egyből az...

Miért viszik be egyből az Illatos útra a nyakörves/ bilétás/ chippes ápolt gazdás kutyákat, akik 2 percre távol vannak a gazditól?

Figyelt kérdés
Ez engem felháborít. Ápolt fajtatiszta kutyusokat látok gyakran, chipesek, de vannak nagyon ápolt barátságos keverékek is. Igen 1-2 lompos is van, akiről lerí, hogy utcai vagy csövesé. Szerencsére én kutyámnak nem volt ehhez szerencséje, pedig gyakori sétáltatások ellenére szeret elszökni. Rekordideje 3 hónap (!!!), mi lett volna, ha bevitték volna és elatatják vagy másnak odaadják ezidőalatt. Otthon 2 kisgyerek agyonsimogatja, gyakran visszük hosszú sétára.
2009. szept. 21. 15:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%
Ezért mert ez a dolguk sajnos.
2009. szept. 21. 15:24
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

Azért szerintem a kutyatartás alapja, hogy behívható a kutyám és gondoskodom róla, hogy nem szökik.

Nem hogy 3 hónapra.

Akkor szerinted hagyják a kutyákat az utakon csavarogni, amíg úgy nem gondolják, hogy hazaindulnak?

Ha egy kutya chippes, akkor értesítik a gazdit (erre való a chip), azonnal indulhat érte. Ha nem chippes akkor úgyis keresi mundenütt, itt megtalálhatja. Ezért van a 2 hét türelmi idő. Addig sincs a kutya az utcán.

2009. szept. 21. 15:27
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon gyakran a chip nincs regisztrálva,az állat nem azonosítható.

Áruld el,hogy jobb lenne a kutyának,ha az utcán kóborolna és elütnék vagy más baj érné?Az Illatoson legalább enni-inni kap,és nem üti el senki.

2009. szept. 21. 15:35
 4/21 anonim ***** válasza:
89%
Azért mert ez a dolguk... Neked meg az a dolgod hogy vigyázz a kutyádra és ne hagyd meg szökni, neveld meg, csinálj kerítést. Nincs okos felháborodni, ha a kutyád ode kerül, mert a te felelősséged, te nem vigyáztál rá. Az hogy van chip meg biléta, nem jelenti azt hogy mehet ahova akar. Sajnálom de jogosan altatták volna el ha nem jelenkezel érte, mert az a dolguk. Ha meg nem lehet megnevelni mert ilyen a jelleme, akkor is lehet olyan kertet csinálni amiből nem jut ki. Én már csak tudom, malamutunk volt, aki szökött ahogy nyílt a kapu, pedig szeretett minket.
2009. szept. 21. 15:39
 5/21 A kérdező kommentje:
Tudom, h szeretik ezt mondani, h "utcán kóborol", de ez nem így van, kertek alatt, erdőhöz közel sétálgat, okos kutya, tudja hol lakik, autókat is ismeri, nem ütik el. Nem mindenkinek van internete, nem mindneki tudja, h van az Illatos útnak honlapja.
2009. szept. 21. 16:06
 6/21 anonim ***** válasza:
87%

majd amikor lelövi a vadász, elüti az autó, vadozók csapdájába lép és abba pusztul bele, akkor gondolj bele, hogy milyen jó lett volna ha valaki nem hagyja a "kertek alatt" koborolni

felelötlen vagy ...

én is falun lakom, de az én kutyáim még 1x nem sétáltatták meg magukat ...

2009. szept. 21. 16:39
 7/21 anonim ***** válasza:
84%

De mindenki vigyázhat a kutyájára.

Milyen baromsdág az,hogy a kutya egyedül sétál?Jogos,ha elviszi a sintér.Nincs ráírva a kutya nyakán egy nagy transzparensre,hogy "Gazdis önsétáltató vagyok,sintér bácsi,ne vigyél el!"

2009. szept. 21. 16:45
 8/21 anonim ***** válasza:
72%

Gondolom chipes (és regisztrált is) a kutyád, hogy ilyen könnyen mondod, hogy elszökdösik és ezzel semmi baj sincs. Az Illatos útiaknak az a munkájuk, hogy lakossági bejelentésre kimenjenek a helyszínre és befogják a kóbor kutyát. Az emberek nagyrésze fél a szabadon lévő gazdátlan kutyáktól, pláne, ha kisgyerekkel sétál...Ezt is figyelembe kéne venned. Szerintem jobb, ha a kutyát biztonságba helyezik, mintha elüti egy autó, de te tudod. Ha elolvasnád az Illatos út honlapját, akkor láthatnád az ottani szabályokat: -a bekerülő kutyában először chipet néznek és értesítik a gazdit.

-2 hétig csak a gazdájának adható ki a kutya, aki az érvényes oltásival igazolni tudja

-altatás akkor van, ha helyhiány lép fel (az állatvédő szervezeteknek hála egyre ritkábban) és akkor a kezelhetetlen, veszélyes vagy öreg és gyógyíthatatlan betegeket altatják.

Úgyhogy szerintem előbb tájékozódj, utána kutyasuli és chip, majd ezután már nem lesz miről beszélni. Agyonsimogatás helyett a nevelés és zárt futtató jobb.

2009. szept. 22. 11:29
 9/21 A kérdező kommentje:
Úgy látom nem értitek a kérdésem. Csak ugyanazt szajkózzátok. Ha egy kutyán van nyakörv, oltási biltéta és mindemellé még ápolt és barátságos, akkor miért viszik be? A kutya is élőlény, van amikor akkor is csavargésra vágyik,amikor nem viszik és nem a gazdikkal akar menni.
2009. szept. 22. 13:18
 10/21 anonim ***** válasza:
72%
Olvasd el a kerületed Önkormányzatának az ebtartási szabályát. Azt biztosan tartalmazza, hogy a kutyát közterületen kizárólag pórázzal (és szájkosárral, ha nagyméretű) lehet sétáltatni. Ez azt jelenti, hogy az a szabály, hogy a kutyát a gazdi sétáltatja és nem ő saját magát. Ha ez gondatlanságból vagy más okból nem jön össze, akkor a gyepmester kénytelen bevinni a kutyát a többi ember és a kutya biztonsága miatt elsősorban. Szerintem ez tök egyszerű. Aki kutyát tart, az vállalja ezeket a szabályokat, hisz 1. nem veszélyeztethetjük saját kutyánkat (Állatvédelmi Törvényben is szerepel), 2. a többi embert sem veszélyeztetjük vagy tesszük ki kellemetlenségnek a szabályoktól eltérő tartásmódunkkal. Képzeld el, ha mindenki kiengedné a nyulait, görényeit, hörcsögeit, egereit, madarait, kígyóit a liberalizmus és szabadság jegyében az Andrássyra...
2009. szept. 22. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!