Van egy 4 hónapos kiskutyám, és az egyik lába el van görbülve, pedig kapott injekciót és kap kálcium tablettát, mégsem akar javulni. Helyre jöhet még? Mit tegyek?
Nem írtad miféle kutyid van, de Te nyilván tudod mekkora lesz kifejletten. Nekem bullmasztiffjaim vannak és a kálciumadagolással mindig is bajban voltam, ugyanis mindenki mást mond. Egy biztos. Ha jó minőségű táppal, konzervvel etetsz Hills, Happy Dog, Eukanuba, Royal Canin stb. (nem Chappi, Pedigree Pal és a többi Cora-s, Tesco-s szemetet ne is említsem) csak a fogváltáskor kell kálciumot adnod, egyébként nem, mert a jó tápban minden benne van és maximum csak túladagolsz, ami még rosszabb, mintha nem adnál, mert csontkinövése, csont deformálódása stb. lesznek. A kálciumot ne a boltban vásárolt tabletta formájában add, hanem a patikában lehet kapni tiszta kálcium port.
A görbe lábra pedig injekciót adni... Nem értem. Szerintem minél előbb vidd orvoshoz, de most egy másikhoz!! És a kálciumot és kérdezd meg! Írhatnál, hogy mit intéztél, érdekel.
Szia!
Az sem mindegy hol van elgörbülve a lába.
Ha bokánál akkor az izület gyenge, ha feljebb akkor a pedig csont.
Ennek megfelelően vagy izületi erősítőt vagy kalciumot kell kapnia, de napi adagolásban nem egyszeri alkalommal.
A dokit kérdezd meg! Lehet csinál majd egy rtg vizsgálatot a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!