Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! A kutyánkat el...

Segítség! A kutyánkat el fogja ütni az autó. Mi tegyünk?

Figyelt kérdés

A kutyánk most fél éves. Eddig nem volt semmi gond. MEgtanítottuk neki hogy nem mehet ki ha nyitva van a kapu. Meg is tanulta, így (igaz hogy ritkán) de amikor nyitva volt a kapu sosem ment ki. Most fél éves lett. Kihullott már az utolsó tejfoga is, és folyamatosan szökik.

Forgalmas főút mellett lakunk. Ha nem kapjuk el időben, elütik. Ma volt a harmadik ilyen eset. Az autós meg nem is lassított amikor látta hogy a kutya az úton szaglászik, ki kellett állnom a főútra hogy belassítson és ne üsse el a kutyát.

4-en nagy nehezen becserkésztük és elkaptuk. Kapott a seggére rendesen. És utána bezártuk a kenelébe. Ha hívtuk, mentünk felé csak elfutott, és nem figyelte merre. Úgy kellett rávetődnöm és épp a főút szélén sikerült elkapnom a bundáját. Nem fél az autóktól, a behívásra nem reagált, inkább tetszett neki és még inkább csinálta.

Mit tegyünk. Teljesen el vagyunk keseredve. Hogy neveljük meg hogy a kapun kívül nem megyünk. Sokat visszük sétálni, lehet ez a gond? Mikor kimegyünk a kapun ott is figyelek mindig hogy én menjek előre. Ez eddig bevállt de most beért ebbe a tini korba és borul minden amit eddig megtanult. Az nem érdekel ha felássa a kertet, de ez az életébe fog kerülni.

Eddig szerencsénk volt. De nem tudom mit tehetnénk, hogy tanítsuk meg hogy nem szabad? Mondanátok tippeket.

Mi arra gondoltunk hogy ráteszünk egy több méteres szabályozható pórázt, és amikor a nyitott kapuhoz ér megakasztjuk a pórázt a másikunk meg a kapuban várja és valamivel rácsapunk a seggére. Vagy öntsük nyakon vízzel? hátha.

Mit tegyek hogy elvegyem a kedvét egy életre attól hogy a kaput engedély nélkül átlépje?

2013. ápr. 5. 17:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
45%

6-os vagyok, lepontozhattok, de akkorse értem mi a problémátok nem azt mondtam hogy egy baltával vágtunk rá a kutyára, úgy hogy szerencsétlen nem tudott 3 hétig mozogni és bepisilt mikor meglátott. ..hát nem képzeljétek, nem lett fogyatékos, nem fél az emberektől, sőt nagyon jól kijön mindenkivel. Mikor meglát csóválja a farkát és imád játszani velem, és semmi olyan problémája nincs amit felsoroltatok. Nem vagyunk pénzesek, kutyaiskolára költeni nem tudunk , szép szóval meg nem tanulta meg, mert játéknak vette. Semmi olyat nem csináltunk azzal a szerencsétlen kutyával ami miatt szaladni kéne a greenpeacehez. Jöhetnek itt a lelkes állatvédők, és papolhatják hogy így meg úgy védjük őket. Még egyszer hangsúlyoznám hogy NEM r*basztunk egy tölgyfával a hátára hanem ilyen kis gumibot szerűséggel csináltuk és épphogy rásuhintottunk. ( mint mikor anyukád ráütött a kezedre, hogy ne egyél több sütit.. na akkor anyád is kínzott téged? fogyatékos lettél? nem )

tudom hogy ezt is lepontozzátok, és szidni fogtok, de állok elébe :)

2013. ápr. 5. 20:29
 22/26 anonim ***** válasza:
81%

felőllem ha akarod el is agyabugyálhatod a kutyádat, de hidd el, azzal nem lesz tekintélyed. ami pl. azt jelenti hogy nem lesz sose valóban 100% behívható a kutyád. ugyanis ha valami ingereli akármilyen formában (macska, másik kutya, akármi) te arról nem fogod tudni letiltani mert simán tojik arra hogy rá lesz suhintva a gumibottal a fenekére. ahhoz alaposan el kellene agyabugyálni hogy többé ne akarjon menni pl. egymacskára. hidd el én már csak tudom, nem ma kezdtem. sőt az is tudom hogy ha van tekintélyed akkor bőségesen elég a hangod, nagyon maxi esetben a csúnyábbik oktávot megütni (ez nem konkrétan az ordibálás) hogy a kutya tudja, érezze, ha olyat tesz amit nem kellene nem lesz haverság. mikor az enyém fiatal volt nyilván neki is meg kellett tanulni hogy a macska is nem meg a tudom is én még mi nem. érdekes mindezt el tudtam érni anélkul hogy rá kellett volna suhintanom főleg utcán ahol meg azért az ilyesmi szerintem ciki is lenne. sőt ha pár lépsre megindult tiltottam, megállt, hívtam jött így a vége mindig minden esetben dicséret volt mert hát odajött első szóra. érdekes az enyém értett a szép szóból.

ezenfelül én személy szerint nem a te írásodra reagáltam (hanem erre: "Mi arra gondoltunk hogy ráteszünk egy több méteres szabályozható pórázt, és amikor a nyitott kapuhoz ér megakasztjuk a pórázt a másikunk meg a kapuban várja és valamivel rácsapunk a seggére."

felőlem azt javasolsz amit akarsz, a kérdező meg ugyis eldönti hogy akar e egy gumibottal (és esetleg folyamatosan csak pórázon) közlekedni élete végéig csak hogy kordában tartsa az ebet vagy sem.

2013. ápr. 5. 21:09
 23/26 anonim ***** válasza:
85%
ezenfelül pedig kiegészíteném még azzal hogy a kutya nem ember. lehet hogy mi anno a kézrecsapásról tudtuk miért van és értemezni is tudtuk , ellenben a kutya nem biztos hogy ezt értelmezni tudja amellett hogy semmiképp sem lesz tekintélyed. mint már írtam ahhoz valóban el kell verni a kutyát hogy ne akarja azt ami számunkra nem szimpatikus. ezenfelül nagy kedvence az embereknek a bizonyos helységekbe elzárni a kutyát büntiből. nah ez is egy butaság ami az emberi nevelésből lett kirántva.
2013. ápr. 5. 21:16
 24/26 anonim ***** válasza:
33%
legalább értelmesen válaszolsz, ezt köszönöm , nem úgy mint sok ember az oldalon akik oltogatnak. figyelj, én elhiszem amit mondasz, de a kutyám póráz nélkül viszem el sétálni és hallgat rám ( a városból kifele mert a szélén lakunk, nem az embertömegbe )..egyébként mi zsákutcában lakunk ahol kb 6 ház van, és nem, nem volt ciki itt tanítani :) majd ha bármi jelét látom nála a fogyatékosságnak, vagy az engedetlenségnek, leírom ide :)
2013. ápr. 5. 21:25
 25/26 anonim ***** válasza:
81%
nem aakarok kötekedni de ne ess abba a hibába hogy a megszokott környezetben a kutya jólnevelt. ez lényegében ugyanaz a szitu amikor valakinek otthon jólnevelt a kutyája de kint már nem hiszen teli van ingerekkel és a kutyának "ellenőriznie" kell a terepet. az hogy te a város szélén laksz eleve magában foglalja az igerszegénységet, ugyanis még ha az utcában idegbajosak is a kutyák pl., mostanra ő azt megszokhatta, ahogyan a már ismerős terepet is csak nyugisan pásztázza át újra. emlékszem a főnököm írszetterjére, annak is nyitva lehetett az ajtó nem ment ki (ráadásul pesten), egészen addig amíg nagy ritkán más kutyát meg nem látott arra sétálni. persze ha neked így megfelel ez a te dolgod. ugyanakkor tény hogy a kutya ösztönlény, nálam is bármikor megeshet akármi ne adj isten. de én pl. tapasztalatból tudom hogy az enyém az idegen területeken is ugynolyan figyelmes. sőt. talán még figyelmesebb is.
2013. ápr. 5. 21:33
 26/26 anonim ***** válasza:
24%
nekem megfelel, nincs tervben egy new yorki séta :D viccet félretéve, értem amit mondasz , de nekem tökéletesen megfelel, az hogy azt 20- 30 km-nyi utat engedelmesen megteszi, miközben a többi kutya majd' lerágja magát a pórázról
2013. ápr. 5. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!