Hogyan tudnám leszoktatni az 5hetes kiskutyámat az éjszakai vonyitásokról?
Figyelt kérdés
5 hetes tacskó keverék, már egy hete nálunk van de mindig ki kell menni hozzá h megnyugodjon, eleinte 4-5ször kint voltam vele megvártam mig elalszik de mindig felsirt.Mostanában már csak egyszer kell kimenni hozzá de akkor mindenki felkel.
Most kiprobáltuk azt hogy behozzuk a szobába hogy érezze nincsen egyedül de atl félek ide szokik és mindig velünk fog aludni!
Ebből nem lesz baj?
A másik probléma az az hogy hiába lett neki elmondva megmutatva hogy hova kell végezni a dolgát nem oda végzi! Mikor látom h guggolna és pisilne mindig rohanok vele a pelenkára de ott akkor már nem végzi el a dolgát..
Ezt hogy tudnám belenevelni hogy a kijelölt helyre pisiljen kakiljon?
Előre köszi minden értelmes tanácsot!
2009. szept. 21. 12:25
11/11 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Sőt, a fenekét a földhöz dörgöli című dolog akkor szokott inkább előfordulni, ha a bűzmirigy betelik. A kiskutyák szinte mindig fertőződnek orsóféreggel, még normális tenyésztőnél is. Mégpedig azért, mert a lárvái vándorolnak a szervezetben, közülük pár mindig betokozódik valahol és alvóállapotba kerül. A vemhesség alatti hormon hatásra felébrednek és kifejlődnek. Ezért szokták normális tenyésztők az anyát a vemhesség alatt is féregteleníteni, majd 2-3 hetes kortól az egész almot az anyával együtt 2 hetente legalább 3, de inkább több alkalommal. Na ez az, amire nála biztos, hogy nem került sor, szerintem sok más dologgal együtt. Nagyon vigyázz a kicsire, az ilyen helyekről kikerül jószágokról gyakran csak az új gazdánál derül ki, hogy valamivel fertőzöttek. 6 hetesen mindenképpen kapja meg az első oltását (parvó ellen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!