Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám leszoktatni az...

Hogyan tudnám leszoktatni az 5hetes kiskutyámat az éjszakai vonyitásokról?

Figyelt kérdés

5 hetes tacskó keverék, már egy hete nálunk van de mindig ki kell menni hozzá h megnyugodjon, eleinte 4-5ször kint voltam vele megvártam mig elalszik de mindig felsirt.Mostanában már csak egyszer kell kimenni hozzá de akkor mindenki felkel.

Most kiprobáltuk azt hogy behozzuk a szobába hogy érezze nincsen egyedül de atl félek ide szokik és mindig velünk fog aludni!

Ebből nem lesz baj?

A másik probléma az az hogy hiába lett neki elmondva megmutatva hogy hova kell végezni a dolgát nem oda végzi! Mikor látom h guggolna és pisilne mindig rohanok vele a pelenkára de ott akkor már nem végzi el a dolgát..

Ezt hogy tudnám belenevelni hogy a kijelölt helyre pisiljen kakiljon?

Előre köszi minden értelmes tanácsot!

2009. szept. 21. 12:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
5 hetesen még az anyjánál kéne h legyen 8 hetesen lehet elhozni egy kölyköt jó h sír
2009. szept. 21. 12:27
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Egy 5 hetes kutyának még az alomban kéne lennie. Nem szabadna egyedülhagyni, és nem lehet még tanítani neki, hogy hová pisiljen, mert még nem tudja szabályozni. Egy 5 hetes kutya még csecsemő.
2009. szept. 21. 12:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Tudom...utólag derült ki hogy még nagyon kicsi..mivel nem vagyok jártas a kutyás témákban ezért nem tudtam eldönteni hogy mennyi idős is valójában... mikor hazahoztunk akkor az egyik ismerősöm aki nagyon ért a kutyákhoz Ő mondta h ezt még nem is szabadott vna elhozni..Nekem azt mondta a kutya tenyésztője hogy már 8 hetes..életemben nem láttam még kis kutyát igy nem is tudtam eldönteni hogy mennyi idős is valójában...

Higyjétek el én is nagyon kiakadtam amikor megtudtam hogy ennek a kis rosszcsontnak még az anyjánál van a helye....

Szóval most probálgatom nevelgetni nem túl sok sikerrel...

De pl mostmár hallgat a nevére :)

2009. szept. 21. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Én nem hivnék olyan embert tenyésztőnek, aki 5 hetesen adja ki a kiskutyát a kezéből. Nem a te hibád, hanem az ő felelőtlensége. Nincs azzal semmi baj, ha az ágyad mellett alszik el vagy ott a helye, csak ne engedd fel az ágyra.

Szerintem ő is egy kicsit megijed mikor hirtelen felkapod és futsz vele a pelenkához, azért nem produkál ott ahol kellene.

2009. szept. 21. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Épp ez az, hogy azért sem lehet elhozni mert ilyen korban még nem tudsz neki megtanítani ilyesmiket. Még jó hogy sír egy ekkora kiskutya. Szerintem bírd ki valahogy amíg nagyobb lesz.
2009. szept. 21. 13:56
 6/11 anonim ***** válasza:
hát figyelj én is 5 hetesen kapom meg a kiskutyámat.és oylankor még tejet kell neki adni!!és majd ha megszokja hogy nincs vele a z anyukája akkor már semmi gond nem elsz.és úgy kell rászoktatni hogyha valahova oda kakált aszt felszeded lapáttal beleteszed 1 zacskóba és valahova leteszed oda vsized a kiskutyát és majd úgy is megfogja érezni hogy az az ő kakija.és azután mindig oda fogja csinálni a dolgát.1 próbát megér:D
2009. szept. 21. 14:11
 7/11 A kérdező kommentje:

14:11 :)

Az a baj h kapott egy ideig tejet de nem itta/ette ott hagyta és képes volt inkább nem enni semmit sem... az egyik ismerősöm mondta azt hogy adjak neki tejbegrizt ami pépes azt sem ette meg..ilyen speciális kutyatejporos cuccom van de nem eszi...most kap konzerv kajcsit azt úgy betolja a kis fejébe mint aki életében nem evett vna...

2009. szept. 21. 14:20
 8/11 anonim ***** válasza:
hihih
2009. szept. 21. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:
96%
Na benneteket jól átvertek, de ha jól belegondolsz, nem volt nehéz dolga.... S.O.S.-ben vidd el dokihoz, alaposan vizsgálja át szegényt, nehogy valami baja legyen. Mindenképpen kapjon féreghajtót, biztos, hogy férges. Nem akarlak megijeszteni, de az ilyen kutyáknál szinte mindig előfordul valami betegség, mert azt le merném fogadni, hogy a szuka maga is férges és oltatlan, így nem tudott az anyatejjel immunanyagot átadni a kicsinek. Ami a pisilést, kakilást illeti. Ebben a korban egy égbekiáltó marhaság azt elvárni a kicsitől, hogy egy helyre végezze a dolgát. Nemrég érte el azt a kort, amikor egyáltalán képes az önálló ürítésre, nem kell hozzá a mami nyalogatásának ingere, te meg majdhogynem szobatisztaságot vársz tőle? Pár hétbe bele fog telni, mire szobatiszta lesz. És hogy sír? Ne csodálkozz. Én annak idején a normál korban elhozott kutyáimnál is kivettem 2 hét szabit, míg megszokták a helyet és éjszakánként kint aludtam velük a nappaliban. Én biztos, hogy nem hagynám egyedül éjszaka 5 hetesen. Ő még csak bébi, ha normális helyről hoztátok volna, akkor most az anyja és a testvérei volnának vele. Ezt most neked kell pótolni.
2009. szept. 21. 18:37
 10/11 A kérdező kommentje:
18:37..:) Köszönöm a hozzászólásod:) ez kellett nekem :) Hnap viszem is a dokihoz :) Viszont sztem nem férges mert úgy tudom hogy akkor férgesek a kutyik akkor a popsijukat húzzák a földön..nem? :$
2009. szept. 21. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!