Mit csinaljak, hogy naponta 3x egyen a kiskutyam?
(3,5 honapos staffbull terrier,6kg most.)
Reggel 6 korul kap(Eukanuba medium puppy tapot),de a fele adagjat a taljaban hagyja.Jo,mindegy,elveszem...Aztan delben vegre rendesen eszik,megeszi az adagjat.Este 6 korul ujra kirakom a kajajat,jobb esetben megeszi a felet,de van,hogy hozza sem nyul.
Ez igy nem jo.En meg sajnalom a kiskutyat,o szegeny,alig evett,es este 9 korul ujra probalkozok a vacsoraval,akkor altalaban megeszi.Viszont igy ejszaka kb.3x kakil,es emiatt nem tudom beallitani a rendszert az eletunkbe.Szivesen fogadnek tanacsokat,mit tegyek.
akkor szoktasd át a napi kettőre ugyan annyi adag csak nem 3 felé osztod hanem 2 felé (reggel és este) fontos ,hogy mozgás,séta után kapjon enni,mert akkor általában éhesebbek a kutyák..
a mi havanese-ünk is eljátszotta,hogy alig eszik és így napi 2x kapott enni 3 helyett,semmi baja nem lett 4-5 hónapos volt akkor..
2.vagyok
amúgy mennyit mozog egy nap?
mert ha keveset akkor nem igényel annyi kaját,ha többet mozog akkor nyilván többet is eszik :)
2. vagyok
mi annó 8 körül adtunk kaját neki és este 10 körül még levittük egy pisi,kakira..
Elég neki kétszer enni,hagyd el a napközbeni evést.Reggel
este kapjon csak.Én azt javaslom az utolsó séta előtt 4 órával adj neki enni,tehát mondjuk 10órakor leviszed akkor a vacsora ideje este 6.Ha 9kor séta akkor 5óra a kaja.Így tuti hogy rendesen kisz@rja magát este.Legalábbis nekem így volt annak idején.A székletet akkor fogod tudni beállítani ha egyforma adagokat ugyanazokban az időpontokban eszik a kutya.Ha teszem azt
egyik este eszik x mennyiségű tápot másik nap x+1 menyiséget akkor megváltozik a széklet ideje az emésztés
idejének köszönhetően.A cél az hogy kaja időben megegye a neki szánt teljes mennyiséget.Hasonló gondokkal küzdöttem én is sok mindent kipróbáltam,nekem az vált be,hogy egy-két főtt csirkefejet teljesen szétnyomkodtam és pici vízzel elkevertem a táppal.Persze a táp menyisége csökkent arányosan a csirkefej menyiségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!