Miért van ilyen sok társtulajdonban levő kutya egy kennelben?
Figyelt kérdés
Már több helyen is láttam, hogy egy kennelnek van 1-2 kutyája, meg vagy 6 társtulajdonban. Ez mire jó? Megéri társtulajdonban lenni? Szerintetek mi tartozik a társtulajdon fogalmába? Van valakinek személyes tapasztalata ezzel?2009. szept. 19. 13:35
11/20 anonim válasza:
A közelünkben most vár kis kutyákat egy Tenyésztő és Ő azt mondta, hogy az alom legszebb (igéretesebb) kutyáját "szeretné megtartani" (de többet itthonra nem hozhat) ezért olyan gazdit fog neki keresni aki ingyen elviszi cserébe viszont "kölcsönadja", hogy elvihesse kiállításokra és talán fedeztetne is majd. EZ A TÁRSTULAJDON.
Ezzel mi a probléma???
12/20 anonim válasza:
Hú mekkora fájdalom, hogy nem adhatsz neki csepit mert a tenyésztő Acana-t ad neki! Nem is az a lényeg hogy kit szeret a kutya... Á nem... Hanem hogy oda menj és azt csinálj amit akarsz... :D Te jó ég...
13/20 Winner of Royal Hill válasza:
Utolsó ez jó volt:)
Ugye milyen kicsinyesek az emberek?:D
14/20 anonim válasza:
14.11-es: hát te sem vagy elfogult.. de igen, képzeld, lehet, hogy a gazdinak egyszerűbb pro plan-t beszerezni, mint Orijnent, vagy lehet, hogy elköltözne, vagy lehet, hogy 2 év után úgy döntene, hogy nem szeretne a kutyával kirándulásra járni, esetleg másik kozmetikust szeretne, mint amit a tenyésztő ajánl... te szeretnéd, ha a gyerekedet egy nevelési tanácsadó nevelné helyetted? és állandóan azzal fenyegetne, hogy ha nem jól neveled a gyereket, akkor visszaveszi?... hogy lehettek ennyire szűklátókörűek?...
15/20 anonim válasza:
Gyerekem nincs... De azt tudom, hogy a tenyésztő nem vasból van. Attól a kutyának nem lesz semmi baja ha máshova megy kozmetikushoz, ami mondjuk nem kell minden kutyának. Nekem van társtulajdonban kutyám. Őt nem kell kozmetikázni. Ti csak ilyen kutyákat ismertek? Én nem azért választottam mert olyan szép, előre kellett lefoglalni, és amikor megszületett, még nem is tudtuk hogy milyen adottságai lesznek és a tenyésztő nem szeretett volna több kutyát (4 db van neki) hogy tudja őket rendesen gondozni. És egyáltalán nem kötelez semmire. Így egyeztünk meg... Kiállításra nem kötelező mindre elmenni, abba sem hal bele ha más táppal etetm, mert mondjuk ő hússal de erre sajnos nincs időm. A lényeg hogy a kutyának ne legyen semmi baja. És ha olyan szép és okos akkor egy-két alomba sem fogsz belehalni, a spermát (ha már ennyire belemegyünk :D) meg fel lehet adni repülőre is akár. :D De amúgy az én tenyésztőm kanokat szokott inkább kiadni, mert szeretnék ha a kanok is vinnék ezt tovább. Így még egyszerűbb is, mert azért vettem ezt a kutyát hogy kutyázzak vele és így sokkal jobb. Aki csak egy kedvencet akar annak másik kutyát fog adni. Én ennek szentelem az életem szóval így nem teher.
16/20 anonim válasza:
Hát mondjuk lehet más tenyésztő nem ilyen, de amelyik megmondja hogy mással nem etetheted akkor ne attól vegyél kutyát. De mondom ha ennek akarod szentelni az életed, akkor nem lesz gond, ha meg kedvencet akarsz nem azt fogja neked adni amit társtulajdonba szánna. És ha mégis szeretnél vele kutyázni, hát azt meg nem csak a kennel legjobb kutyájával lehet sikeresen.
17/20 anonim válasza:
persze, nyilván azt kell mérlegelni, hogy miért is szeretne valaki kutyát... ha nem biztos benne, hogy mondjuk tényleg 4-5-10 évig akar kiállításra járni, stb. a társtulajdon miatt, akkor ne tegye. Ha viszont mondjuk ő is tenyésztő szeretne lenni, és a kutyát azért szeretné, hogy megtanulja, hogy hogy kell ezt a szakmát művelni, akkor jó döntés lehet...
18/20 anonim válasza:
De nem értitek, hogy nem minden második kutya van társtulajdonban??? Ez egy ritkább dolog! És nem úgy van, hogy eladók a jövőben megszületendő kiskutyák társtulajdonba! Hanem megszületik, elkezd nőni és akkor egyszer csak kivirul 9 hetesen és akkor a tenyésztő rájön hogy ő az eddigi legjobb kutyája! Nem előre van ez megtervezve! Csak véletlenül besikerül egy zseniáls kölyök... Pont ezért az ember nem úgy szokott tervezni, hogy el kell döntenie, hogy társtulajdonba akarja-e a kutyát. Hanem kiválaszt egyet, legfoglaléja, és akkor jön egyszercsak a tenyésztő, hogy hoppá ebből világszépe kutya lesz. Bocsika szeretném továbbtenyészteni nem vállalnád társtulajdonba? Vagy választhatsz másikat... Ez egy tök véletlen dolog...
19/20 anonim válasza:
hm, de nem úgy van, hogy a társtulajdonos kutya olcsóbb, vagy ingyenes, pont a társtulajdon miatt?... szóval ez is csak később derül ki?...
20/20 anonim válasza:
Az enyém speicel olcsóbb volt, de igen ez véletlen, mivel csak akkor tudja a tenyésztő, hogy milyen kutyái lettek amikor már nagyok. Szóval még kölyök korban is elég lutri, nemhogy akkor amikor lefoglaják őket és még a szuka hasában vannak. Mármint nem az ára véletlen az olyan ahogy a tenyésztő dönt. Sokszor ezek ismerősökhöz kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!