Mit jelent, ha a kutya társtulajdonban van?
Köszi a válaszokat. :)
Tehát, a társtulajdonban lévő szukát csak a tenyésztő pároztathatja be,(természetesen 2 éves kor után, megfelelő szűrési eredményekkel, versenyeredményekkel) és azzal a kannal amelyiket ő választja? Egyszóval a gazdi csak gazdi, semmiben nem dönt a kutya sorsa felől?
És a társtulajdonban levő kutyát mennyivel olcsóbban adja a tenyésztő? Mondjuk ha a kölyök ára 150.000Ft
A társtulajdon annyit jelent, hogy a kutya törzskönyvén több tulajdonos van.
Hogy ennek mik és hogyan a feltételei, azt kizárólag a tulajdonosok által kötött szerződés határozza meg, semmi más.
Átlagosan én a kölykeimet 120000Ft-ért adom oda teljes tulajdon jogon, az ígéretes kölyköket pedig fele ennyiért. Általában ezek a kutyák kanok, akiket azzal a feltétellel adok oda, hogy kutyakiállításokra járatják, minőségi eledellel etetik, kutyaiskolába viszik, stb... A "pláne" az, hogy kizárólag törzskönyvvel és tenyészszemlével rendelkező szukákat fedezhet, amelynek ára a társtulajé, viszont az én kennelemen belül nekem ingyen fedez.
Szukát is adtam már ki így, ott úgy működött, hogy szintén fél áron, kiállítások, stb, de minden alomhoz én választok pár. A fedeztetést a társtulaj fizeti ki (vagy én, de ez plusz 1 kölyök vissza nekem), az almot ő látja el, és kapok minden fedeztetés után még egy kiskutyát ( a legjobbat az alomból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!