Mik a fő tulajdonságai egy Bullterriernek?
Sziasztok! 3. vagyok.
Félreértettetek, vagy megint csak acsarkodás, hogy nehogy a másiknak legyen igaza, nem tudom.
Nekem nem, de szűkebb családomban volt/van bullterrier.
Ezért is írtam, hogy találkoztam sajnos a rossz példával is.
Tenyésztőtől, jó nevű kennelből való kutyus.
Mégis!
Első naptól problémás kutya.
Nem 6, hanem 11 hetesen lett elhozva a tenyésztőtől, akinek kisgyereke is volt.
Elvileg tehát megfelelően szocializált kutyus.
A család gyerekét első pillanattól kezdve útálta, és ennek hangot is adott.
Tenyésztő felhívása után, mikor is kérdezték Tőle, mégis, hogyan lehetne fegyelmezni, a seprűnyél volt a válasz.
A kutya vásárlása előtt természetesen alaposan utánajártak ennek a fajta kutyusnak, kérdezgettek tulajokat, olvasták a Bullterrier könyvet, fórumoztak.
Tehát nem csak úgy bele a vakvilágba, nosza, vegyünk egy bullterriert, mert ez a divat.
Mindenhonnan hasonló válaszok, tájékoztatások jöttek, mint 1 és 2 hsz.
A kiskutyát hosszas keresgélés, e-mail. és telefonváltás után, megfelelő korban hozták el./Távolság miatt sajnos nem tudták látogatni előtte./
A kutya semmire, de tényleg semmire nem hallgatott, nem fogadott szót, ha úgy tettszett, az ágyra is kakilt, felzabálta a bútorokat, támadta a gyereket.
Így most, hála a jószomszédnak, van is bullijuk, meg nincs is.
/Kutyaovi/suli a környéken egy darab se, tömegközlekedéssel megoldhatatlan, mielőtt még ebbe is beleköt valaki./
Mindennap látják, átjárnak hozzá, sétálni hordják, de nem tudnak vele együtt élni.
A szomszédnál úgymond "jó" helye van, egyedüli kutya, egy gazdával, aki a seggét is ki...ja.!
Ott is csinál kárt, de nem annyira kezelhetetlen, mert csak Ő van és a gazdi.
Ennyi volt a kis történet.
Az meg, hogy nem ajánlottam első kutyának, kezdő kutyásnak?
Nagyon sok fajtát nem ajánlanak ezen az oldalon első kutyának, pl. yorki, beagle és sorolhatnám.
Mi ebben a rossz?
Aki azt hiszi, egy kutya játékszer, vagy divatból vesz kutyát, bizony nagyon megjárhatja, és nemcsak erre a fajtára értem, viszont erre fokozottan, tekintettel arra, hogy bivalyerős.Akár még tragédia is lehet belőle, ha rossz kezekbe kerül.
Üdv.
Én sem ajánlom első kutyának, nekem bullom van, de tudom magamról, hogy nem lenne ilyen jó kutya, ha nem ismertem volna meg magam már rég a kutyákkal kapcsolatban.
Az első kutyának nem ajánlott fajta ismertetőkben is fel szokott tűnni. Mivel az emberek önismereti szintje csekélyke, ill. nem terjed ki a kutyákra, könnyű azt mondani, hogy csak következetesnek kell lenni, és szigorúnak. Aki jó kutyát nevel biztosan emlékszik rá, hogy az első kutyáját hogyan tette azzá. Nem mindenkinek van alapból egy határozott hangneme, egy határozott, de gesztusokkal teli testbeszéde.
Ezt igenis a legtöbb embernek tanulni kell, akár magától, akár kutyasuliban.
Ellenben, ha már valamelyikőtöknek volt kutyája, és van egy viselkedésmódotok, amit csak fejleszteni kell, ha jön a kutyus, akkor semmi gond.
Nem tudom hallottatok e a cseh farkasról. Ez a kutyafajta arról híres, hogy ha a gazda egy pillanatra is bizonytalan, gyengeség jelét mutatja neki ugrik. A pit bull ehhez a fajtához képest kérődző bárányka.
Ezzel nem arra akarok utalni, hogy a bull ilyen. De egy határozatlan, bizonytalan gazdit könnyen az őrületbe tud kergetni, megvannak az eszközei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!