Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik a fő tulajdonságai egy...

Mik a fő tulajdonságai egy Bullterriernek?

Figyelt kérdés
Nem a külsőre gondolok. Nagyon szeretnénk párommal egy kis Bull-t ezért érdekelne gazdik segítsége...
2009. szept. 18. 23:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
makacs, bohóc, bolondos, okos, hűséges, vidám, szeret kutyákkal játszani, néha nem fogad szót(főleg ha macskát lát)
2009. szept. 18. 23:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Emberekkel, gyerekekkel milyen a viszony állalában?
2009. szept. 18. 23:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A bullterrier rendszerint remekül kijön a gyerekekkel. Igen toleráns, és nagyon jól tűri a durvább játékokat is. Az egészen kicsi gyerekekhez kissé túl szilaj lehet. Megfelelő szocializáció esetén a macskákkal és egyéb háziállatokkal sincs gondja. Azonos ivarú kutyával szemben is barátságos természetű, de keményen lép fel ha a védelméről van szó. Jellemzően konfliktuskerülő típus, így egy tenyészetben is könnyen tarthatók együtt a megegyező nemű kutyák. A látogatókat megugatja, de ennél tovább nem megy. A felnőttekkel és a gyerekekkel szemben is barátságos viselkedésű.
2009. szept. 18. 23:53
 4/14 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Előző hozzászólókkal egyetértek annyiban, hogy a bullterrier egy tündéri családi kutya LEHET!

Terrier, méghozzá BULL terrier!

Erre a fajtára tényleg igaz, hogy CSAK megbízható TENYÉSZTŐ-től!

Ne vezessük félre a kérdezőt, ez a kutya az első évben bizony nagyon kemény, és következetes nevelést igényel.

Külömben nem családi kutya, annál inkább egy makacs,kezelhetetlen, mindent megevő/megrágó, és esetleg könnyen bekattanó kutyánk lesz, aki mindenkinek az idegeire megy.

Ne értsetek félre, imádom a bullterrier fajtát, valamelyest ismerem is, viszont olyan kutyust is ismerek, amilyet fentebb felsoroltam.

Én első kutyának nem ajánlom.

Üdv.

2009. szept. 19. 00:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok!

Annyit fűznék még hozzá, ha mindenképpen ilyen kutyust szeretnél, okvetlenül ismerkedj meg a felmenőkkel, sokszor látogasd meg, mielőtt megveszed.

A tenyésztőnek ne a partvisnyél legyen a fegyelmező eszköz.

Ne ragadj le az első tenyésztőnél, ha valami nem stimmel, inkább keress másik helyen kutyust.

Sok sikert!

Üdv.

2009. szept. 19. 00:14
 6/14 anonim válasza:
100%

Szia! mi a mi Bullterierünket kb 2 éves korába kaptuk egy kis panelba panelba :D ( sajnos már nem él ) akkor még kb 7 -8 éves lehetettem amikor a kutyus jött

nagyon nagyon hiperaktiv szóval ha nincs kertetek akkor ajánlatos a napi séta vagy bicikli melleti futás..

nagyon barátságos volt már az első naptól kezdve velünk és már aznap gazdájának tekintett minket ( több gazdija is volt) a miénk nagyon védelmező volt.. ha nem volt otthon senki csak én és vki csöngetett ugy ugatott mint ha megveszett volna :D :O ugyan igy anyukámmal is :O

ha apukám volt otthon nyugodtabb volt :D (apukám jóerőbe van :D )

velem régen Prince nem jött ki :O (9-10 lehetetem) mindig csipkedte a nadrágomat. most ez vagy játék volt vagy féltékeny nemtudtuk meg sose.. ujságpapirral megneveltük ( nem kézzel h ne kézfélös legyen) és kb fél évre rá elhagyta ezt a csipkedést..

nagyon makacs mint már irták már elöttem, nehezen tanitható (sztem) de nagyon értelmes.. egy a fontos: nem szabad h ő uralkodjon rajtatok! mert utána a fejetekre nő és vége! nem fogjátok szeretni a kutyust esetleg. határozottnak kell vele nagyon lenni! mivel ha első kutyus még inkább... nekünk az volt

és kicsit a fejünkre nött de nem volt vészes : ) [szerencsére már "készen kaptuk"] nem lehett rá haragudni mert nagyon édes fejet vágott amikor tudta h vmi rosszat csinált... nagyon szerettük és ha lesz rá lehetőségünk szeretnénk majd mégegyet! remélem tudtam segiteni : )

2009. szept. 19. 00:58
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

Hello

Egyet ertek mindenben az elso es masodik hozzaszoloval,azonban a harmadik hozzaszolo irasaban talatam némi 'kivetnivalot'! nevezetesen:"Elso kutyanak nem ajanlom" Mi ez a hulyeseg,mar elnezest??Akkor azt a tanacsot adod,hogy vegyen egy mas fajta kutyat,ha az nem valik be,kidobja,vagy megvarja amig kimulik,aztan egy kov.kutya,es utana talan alkalmas lesz bullterrierhez?? vagy hogy gondoltad?? meg ha jol vettem ki a szvaidbol,nincs es nem is volt soha ilyen kutyad,csak tetszik,meg masnal lattal...

Nekunk bullink van,mindkettonk elso kutyaja,es remek kis eb,pont olyan tulajdonsagokkal,amit a tobbiek irtak!!

Az elso idokben minden kutyaval nehezebb,ha jol nevelt kutyat akarunk,es kovetkezetesnek kell lenni,akar egy gyerekkel,kulonben a fejunkre no!! De a gyereket se 'visszuk vissza' vagy kapunk egy probadarabot,hogy menni fog v sem!! nem igaz??

Valasszatok jo kenelbol,kovetkezetesseg,fegyelem!! Cserebe rengeteg szeretetet kaptok vissza,egy bohoc szemelyebe,aki csillapithatatlan etvagyu lesz(mint a legtobb bulli! :))) sok sikert

2009. szept. 19. 01:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értek azzal egyet, hogy első kutyának nem ajánlott, makacs és következetesen kell nevelni ennyi, nekem is Bullterrier az első kutyám és már egy éves, nem agressziv és szótfogad, csak nem szabad elkényeztetni és ügyesen kell szocializálni még kiskorában.
2009. szept. 19. 01:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 19.éve van bullom.

Az első a világ legjobb kutyája volt(kutyaviadalosoktól vettük pedig 6 hónaposan),a mostani kicsit nehezebb eset.Mindenképpen fontos a bullyt egy jó kutyasuliba elvinni.

2009. szept. 19. 06:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

ha fehér szőrű lessz , figyelj az allergiára !

nagyon sok -sok-sok fehér- rövid szőrű bullterriernek van allergiája, így aztán a a bull gazdik a spéci tápok legfőbb vásárlói !

valamint a korai képzés,és a következetes neveléssel elkerülhető, hogy a farokcsapkodásával eltörje a kezed ,pusztán örömében :)

híresek a fájdalom tűrő képességükről, így ,ha rálépsz észre sem veszi :), meg azt sem ha ő lép rád és töri el a lábujjad :)

harapási ereje 1,5 tonna körüli ,így a harapdálós játékokban vigyázni kell !nem harapós, de játékból is képes átharapni bármit, így nem árt tanítani :)

gyerek mellé tökéletes,nincs is jobb bébiszitter nála, de az energiáit le kell vezetni !!

mivel képesek lefogni egy 2 tonnás bikát is ,( erre lettek kitenyésztve )az erejüket kordában kell tartani !

kutyás sportok, futás,sújhúzás ,stb .

láttam dogdencingelő bullteriert versenyen , 2 lett !

okos -ügyes , de rengeteg időt kell vele foglalkozni az első 1 -2 évben , és később mire benő a feje-lágya igazi társá válik !

2009. szept. 19. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!