Tony kérdése:
Milyen kutyat szerezzek be?
Figyelt kérdés
Az utcankban sok kis gonosz gyerek van,hazam elott szaladgalnak kiabalnak,gyakran beszall a labda az udvaromba ezert bejonnek hozzam es itt rendetlenkednek.Meg nyitjak a csapot letapossak a fuvemet. A kaput hiaba zarom be atmaszak. Egesz eletemben dolgoztam,es most amikor nyugdijas vagyok meg keseritik az edes nyugdijas eletemet.Milyen kutaval tudnam elrettenteni a kis gonoszokat.2013. márc. 26. 12:48
1/9 lac1434 válasza:
kuvasz, esetleg vmilyen keverék.
De ha esetleg megharapja valamelyiket akkor téged vesznek elő.
2/9 anonim válasza:
kteszi a vigyázz a kutya harap táblát amit amugyis kötelező és kész. miért vennék őt elő? azért mert a saját portáján megharapta a kutya? az nem olyan mint a bácsi aki az utcai keritésbe áramot vezetet..
3/9 anonim válasza:
Ilyen helyzetben nem igazán megoldás a kutya. Be fognak menni kutya mellett is és a harapás miatt nem kevés gondod lesz .Ráadásul piszkálni is fogják a kutyát. Emeld meg a kerítésedet és tegyél a tetejére szögesdrótot.Mellé hozhatsz menhelyről egy nagyobb testű kutyát is, amelyik elég elrettentően tud ugatni.
4/9 anonim válasza:
Lehet fel kéne keresni a gyerekek szüleit és elmagyarázni nekik, hogy ilyet nem tehetnek! Ladba ide vagy oda, ez magán laksértés. Emellett ki lehetne tenni egy kis táblát, hogy: Aki engedély nélkül belép az udvaromba, az fel lesz jelentve.
Hátha megijednének a gyerekek annyira, hogy nem másznának át.
Vagy egy olyan feliratot, hogy: Ha be akarsz jönni, csengess!
Ha csak azért kellene a kutya, hogy ne másszanak be a gyerekek, akkor nem ajánlom. Sokat kell egy kutyával foglalkozni, bármilyen is az. Félig-meddig olyanok, mint a kisgyerekek. :)
5/9 anonim válasza:
olcsóbb (és a kutya szempontjából szerencsésebb is) inkább szögesdrótot tenni a kerítés tetejére. Azon másszanak át a kis nyomik...
6/9 anonim válasza:
én is a szöges drótra voksolnék.. esetleg ha kétszer kiszúrod a labdát és úgy adod vissza akkor majd jobban vigyáznak hogy ne menjenek be. :/
7/9 anonim válasza:
Szerintem állatmenhelyről hozz el egyet. Megmentheted egy kutyus életét :)
8/9 anonim válasza:
Ha csak emiatt kell a kutya, akkor inkább ne ezt válaszd! Egy kutyával sokat kell foglalkozni és nem is olcsó mulatság a fenntartása! Csak néhány szemtelen gyerek ellen ne vállalj állatot! Ha tudnád neki biztosítani a napi több órás sétát, más kutyákkal való rendszeres találkozást, nevelést, napi tanítást, gyakorlást, elegendő foglalkozást, jó minőségű eledelt és az esetleges orvosi kezelések magas árát, akkor érdemes egyáltalán ezen gondolkodni.
9/9 anonim válasza:
A kutya nem feltétlen megoldás. Mert ha még kicsi, kölyök, akkor ugyanúgy be fognak menni, a kutya ismerni fogja őket, és valószínűleg nagy korában is beengedi. Viszont egy felnőtt kutyát oda vinni..az más tészta, de ugyanúgy nem megoldás. A szögesdrót jó megoldás lenne. Bár kitudja.. Milyen gyerekek? Úgy értem cig@nyok? Mert ahol faluban laktam ott sajnos ők csinálták ezt, idős emberekkel. Ott meg hiába ment volna az ember hogy beszéljen a szülőkkel.. Szóval azért nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!