Befogadni nem kutya-kompatibilis kutyát harmadiknak?
Figyelt kérdés
Van értelme úgy befogadni egy kutyát, hogy már a leírásában is benne van, hogy nem jön ki jól más kutyákkal?... Szüksége lenne gazdira, menhelyes. Azon gondolkodom, hogy elszeparálva tartanám a másik két kutyámtól, meg ugye sz is lehet, hogy mégis összeszoknak egyszer... Vagy ez így nagyon nem lenne jó, és adjam fel? Mit tanácsoltok?2013. márc. 25. 10:27
1/12 anonim válasza:
Persze be lehet fogadni.. csak érteni kell a kutyákhoz hogy meg tudd oldani ezt a porblémát, ha elszeparáláson gondolkozol akkor én nem javasolnám..
Facebookon nekem nagyon megtetszett JADE.. de szukákkal nem kompatibilis, úgyhogy a pincsim miatt nem hoztam el. Kant már hoztam aki agresszív volt kanokkal mert őket nem féltem.. 3-4 nap után nem is volt probléma, együtt is aludt a 3kan kutya :)
2/12 A kérdező kommentje:
Szerinted minden kutyát össze lehet szoktatni minden kutyával? Nekem hozzáértő ember azt mondta egyszer, hogy leget, hogy összeszoknak, de ha nem, maximum annyit lehet elérni, hogy felügyelettel közömbösek egymás társaságában, de pl egyedül ő sem hagyná otthon őket egy helyen felügyelet nélkül.
2013. márc. 25. 10:36
3/12 anonim válasza:
Mekkora helye lenne? Csak mert kennelből-kennelbe nem sok értelme van kivinni.
4/12 anonim válasza:
Miért,ha el is zárja a többitől,de mellette eheti a jobb kaját,szeretik,sétáltatják?Nem ezer másikkal megosztva,csak harmadmagával egy családnál?Egy próbát megér,még ha nem is jön össze,lesz pár jó hete-hónapja.Mert ha problémás,nem sok esélye van elszalasztani az álomgazdit ez idő alatt...
5/12 anonim válasza:
Ha tudsz szakértő segítséget igénybevenni a szocializálásához, és tutibiztosan szaparálva tudod tartani, amíg rendbehozod, akkor lehet értelme. De csak úgy ne hozd ki, hogy "majd lesz valami", mert abból baj lesz. Nem élhet le egy életet távol a családtól, akkor már jobb neki a menhelyen, ahonnan talán elviszi valaki egyedüli kutyának.
6/12 A kérdező kommentje:
7 éves, keverék, közepes testű, és senki sem akarja kivinni. 4 éve van a menhelyen. Azt tudnám csinálni, hogy a kert az övé, a másik kettő meg bent a házban. De persze igyekeznék összeszoktatni őket. Csak félek, hogy mi lesz, ha mégse sikerül. Mondjuk a menhelyen sincs sokkal jobb dolga, sőt... Azt remélem, hogy ha kikerül a sok kutya közül, talán nyugisabb közegben nem lesz olyan harapós.
2013. márc. 25. 12:06
7/12 anonim válasza:
Sok helyen szerintem meg sem tudják normálisan ítélni. Munkahelyemre is menhelyről hoztunk egy kutyust, egyedüli kutyának ajánlották őt is, mert h domináns, problémás a viszonya kutyákkal. Egy az egyben nem engedtük össze a másik céges kutyussal, de rohant hozzá barátkozni (kerítés választotta el őket). Óriási farokcsóvával hívta játékra. Nem hinném, h gond lett volna. Persze függ a többi kutyától is...
8/12 anonim válasza:
Az oké, hogy reméled, meg van is rá esély, hogy normális közegben magától normálisan fog viselkedni, de legalább ennyi az esélye annak is, hogy nem. Legyen B terved.
9/12 A kérdező kommentje:
Na ez az... És mi legyen a B terv?
2013. márc. 25. 13:01
10/12 anonim válasza:
Akkor mindenképp olyan kutyasuliba vinném (tükörsuli, cerberos, alfa), ahol van olyan foglalkozás, ahol kifejezetten a problémás kutyákat "kezelik" fajtársai segítségével. Ez nem olcsó mulatság, erre készülj fel, de én tuti, h ezt választanám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!