Az nem baj a a kutyáimmal kevesebbet foglalkozok ilyen időben?
Elviselhető szél, eső, hó nem gond nekünk :)Sőt, a tegnapi hófúvásban is kint voltunk 2,5 órát, plusz 1 óra lapátolás-labdázás a kertben :) Nálam mindez kedv kérdése...van, mikor szemerkélő esőben csak azért se megyek ki :D Hangulatfüggő vagyok...tapasztalat, hogy csak elindulni nehéz, de ha már kint vagyok, akkor nem érdekel semmi...vmelyik nap a szakadó esőben kint voltunk másfél órát, annyit bírt a kabát...
Kutyám is ilyen, mint én: kutyaházból-lakásból esőben, hidegben sokszor ki sem akar menni, vágja a pofákat...de ha már megyünk, nem izgatja: -5-ben is ugrott a Dunába hattyú után, hempereg a hóban, pacsál a sárban, ha bekattan :D
Annyit szoktam csinálni, hogy a part legsárosabb részére nem megyünk. Illetve ha a füves rész is tocsog a sártól, akkor megyünk városi sétára lakótelepekre, kertvárosba. Kutyám ugyanúgy mehet szabadon, mint a parton.
Ilyenkor általában a lakásban többet játszunk-gyakorlunk.
Az, hogy 1-2 napig a napi két sétából csak egy lesz, vagy esetleg kimarad egy teljes nap, az nem gáz. Legalább pihenünk :) az a gáz, ha az ember EGÉSZ ősztől tavaszig csökkenti/rövidíti a sétákat, mert reggel és este is sötét van, nem tud (igazából nem AKAR) sétálni...
Nekem a kutyák kényesebbek mint én... úgyhogy ha szemerkél az eső akkor sem mennek ki.
Ha már nagyon hívja őket a természet, akkor kirohannak a kertbe egy gyors pisire/kakira aztán már könyörgik is vissza magukat.
A múltkor volt egy érdekes történés.. a nagyobb kutyám úgy döntött hogy jó csak kicsit esik mennyünk sétálni. el 2perc után el kezdett jobban esni az eső meg fújni a szél.. ekkor úgy döntött hogy akkor ő most haza is megy :D persze ilyen nincs úgyhogy csak azért is sétáltunk még 10percet de elég vicces így utólag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!