Mitől lehet hogy a hideg idő beköszöntével, kevesebbet eszik a kutyám?
Tisztelt Kérdező!
Nem tudom hogy kinti, benti, illetve kinti-benti kutya e. A mieink inkább kintiek voltak, szélsőséges melegben, hidegben voltak/van a lakásban.
Azt tapasztaltam és azt is olvastam, hogy hideg időben többet esznek (nálunk többet is kapnak), mert egy kis "zsírosodás" jól jön a hideg ellen, ezt diktálja az ösztönük.
Ha kint esznek, rosszul esik nekik a hideg, fagyos étel. Sosem adtam ilyen időben hidegen semmit; attól függ, mit kapnak, de még a szárazat is meglangyosítom radiátoron, ugyanígy az etető tálat is. És vizet is mindig bent állottat kap.
Tisztelt Pinkó!
6 hónapos német juhászról van szó. Napközbe 3-4* 15-20 percekre beengedem hogy átmelegedjen. Meleg ételt kap, hidegen nem adom ki neki. Megpróbálom hogy melegebb helyre hozom neki az ételt. Télen akkor gyakrabban adjak neki inkább kevesebb kaját? Nem szuka.
A 10-20 perce beengedésekkel csak ártasz neki, nincs ideje rendesen átmelegedni és máris kivágod a hidegbe!!
Ha nem tudod huzamosabb ideig, 3-4 órán át bent tartani, akkor inkább ne is engedd be!
Bent tartás után mikor kirakod, nagyon ajánlott kicsit megfuttatni és úgy kint hagyni a kertben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!