lehet vele kutyát tanítani úgymond trükkökre tanítani.
Én személy szerint nem szeretem nem használom. Anélkül is megtudom a kutyáimat tanítani és gyorsabban is haladok.
Azzal is meg lehet bizonyos dolgokat tanítani, de tovább tart.
mi az az ajtó kilincs ?
miért van bajusza a macskának?
te eszement bar... :) a Google a barátod, vagy mégsem !
húzzál már el egy kutyasuliba .
de igen, le kell húzni :)
a kutyasuliban pedig a saját szemével is látja, a saját fülével is hallja,hogy MIRE VALÓ A KLIKKER !
és ezt is kérdezte!
irány a kutyasuli! ott a gyakorlati ,és talán a számodra is értelmezhető válasz !
Hát... Ez a honlap amit itt linkelve lett, szerintem elég érthetetlen annak, aki egyáltalán nem ért a témához...
Röviden, tömören, talán érthetően:
A klikker egy segédeszköz, ami mindig ugyanolyan hangot ad ki. Ez "helyettesíti" a dicséretet. Alapja az a feltételezés, hogy az emberi dicséret nem mindig sikerül ugyanazzal a hangsúllyal, hangerővel, hangszínnel, ami miatt a kutya nehezebben értelmezi, mint a klikker tökéletesen azonos hangját.
Használata: befejezett feladat végén a "jó kutya" vagy "okos vagy" HELYETT klikkelés, majd a jutalom falat. (nem jutalom falat helyett, csak az emberi élőszó helyett, -vagy néhányan amellett- használják!!!) Jól használható olyankor amikor az élőszó nehézkes: szélben, zajban...stb.
Legalábbis nekem így magyarázták el a kutyakiképzők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!