Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem értem a klikker módszert!...

Nem értem a klikker módszert! Hogy is müködik ez?

Figyelt kérdés
Már utànna olvastam de 1 valami nem tiszta szal azt tudom hogy ezzel egy cselekedetet erősítünk meg benne tudja hogy a klikk utàn juti jön dea vezény szót hogy tanulja meg ? Szal ha csinàl egy cselekedetet amit én 'megakarok örőkíteni a klikkel' ak hogy tanulja meg a vezényszót mert a szeretném töle mégegyszer làtni ak nyilvàn nem a klikkel hozom elő mert az nem tàvirànyito vki leirnâ részletesen köszi és bocs a helyesiràsért
2013. márc. 11. 13:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha megvezetéssel, célkövetéssel vagy modellezéssel tanítod, akkor lehet a parancsot mondogatni a feladat végrehajtása során, ha elkapással vagy formálással akkor utólag kell hozzá kötni a vezénszót, amikor már stabilan produkálja amit szeretnél. Egyébként meg az adott helyzet úgyis hozza, hogy mikor célszerű hozzá kötni a vezényszót.
2013. márc. 11. 13:46
 2/2 anonim ***** válasza:
81%

attól függ hogy mit akarsz.

El mondom ültetéssel

Több lehetőséged van 2 célszerű

Fogod magad megálsz a kutyával szemben a jutfalatos táskával meg a klikkerel és vársz. Ha a kutya leült klikk falat. Arréb mész megint vársz megint leül megint klikk falat és így tovább. A kutya eleinte egyre gyorsabban fogja felajálnai neked azt hogy leül. Nah most. Ha már elég gyakran csinálja akkor amikor el kezdi csinálni akkor kimondod hogy ül. Ezt csinálod egy ideig. Aztán már nem klikkelsz többet arra hogy ha magától ül le, csak akkor ha akkor amikor te mondod és voila. kész is az ültetés. Ez kb az ültetéssel 5-10perc.

Van a másik a megvezetés. Fogod a falatot a kutya segge felé húzod kb a marjáig. Erre lefog ülni és akkor klikkelsz és falat. A többi lépés kb ugyan az. Előbb mondod hogy mit csinál aztán csak akkor kap klikket ha szóra csinálja.

2013. márc. 11. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!