A klikker kondicionálása?
Én inkább már egyfajta formálásként szoktam kondícionálni. Még nem állok neki a 101 játék dobozzal vagy ilyesminek, de alapvetően igyekszem nem passzív dolgokkal (ül és engem bámul) kondícionálni, mert abből iszonyú nehéz lesz később kimozdítani.
Én mindenképpen azt javaslom, hogy már a kondícionálásnál is arra figyelj, hogy a kutya cselekedjen, találgasson, mozgásban legyen, csináljon valamit.
Egyetértek a 4-essel. Nekem is sokkal egyszerűbb az ideiglenesekkel klikkerezni, mert náluk már eleve úgy kondícionálok, hogy jövök megyek, zsebben a kaja, kézben a klikker, és minden nekem tetsző viselkedésre megy a klikk. Így nem köti szituációhoz a klikket, és kb. a 10-ikre be van kondícionálva magától is, nem kell azt napokig kondícionálni. A sajátomnál még én is úgy csináltam, hogy ücsörögtünk a konyhában, ő meg nézett a szemembe, iszonyú nehéz volt rávenni, hogy aktívkodjon valamit.
Az ideiglenesek viszont, mivel már az elején is sokféle dologra kaptak klikket, alapból elkezdenek próbálkozni, sokkal könnyebb, meg jobb élmény is nekem velük klikkerezni sajnos, mint a sajáttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!