Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti milyen jutifalatot használt...

Csenge587 kérdése:

Ti milyen jutifalatot használtok agilityhez, klikkerezéshez?

Figyelt kérdés

Én száraztáppal dolgozom a kutyáimmal, de sokan mondják h ez nem jó...

A legtöbben a virslit ajánlják, de nem értek ezzel együtt, egyrészt mert rohadt drága(bár nem ez a lényeg), másrészt mert a beltartalma sem a legjobb:))

Szval nektek mi a tapasztalat/ mit ajánlotok?

2013. febr. 11. 12:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ami van. Száraz táp, zöldségek, gyümölcsök, maradék sajt, sonka, husi. Szoktam venni főtt vadhúst elég olcsón, az is nagyon bevált nálunk.
2013. febr. 11. 12:30
 2/18 anonim ***** válasza:

A tápot rágni kell, könnyen félrenyelhet.

Virslit, párizsit szoktam leginkább.

2013. febr. 11. 12:34
 3/18 anonim ***** válasza:
Főt szív(csirke, kacsa, pulyka, marha) 3-4-5 be vágva. attól függ mekkora. Értelemszerűen a marhát még többe kell vágni ^^
2013. febr. 11. 12:44
 4/18 anonim ***** válasza:

Párizsi, apróra vágva. Megvannak a maga hátrányai (melegben szétmállik), de könnyen és gyorsan csúszik és imádják. :) De van úgy, hogy virslit, van, hogy sajtot kapnak, vagy az általam lerágott csirkecombról maradt húscafatkákat... De mostanában sült sertésmájat, mert az van.

Szárazat én nem használok, mert egyrészt a kutya szomjas lesz tőle, másrészt sokáig tarthat az elfogyasztása. Klikkerezésnél pedig, amikor csak úgy repkednek a jutifalatok, könnyebben félre is nyelheti.

2013. febr. 11. 13:05
 5/18 anonim ***** válasza:

Párizsit . Jó apróra vágom,igazából annyira sokat nem eszik belőle,hogy a beltartalma miatt aggódjak .(nem ezzel etetem)

Olcsó is ..vagyis én mindig a legolcsóbbat veszem,párizsi az ígyis úgyis egy szemét,meg az összes felvágott .

2013. febr. 11. 13:08
 6/18 anonim ***** válasza:
Gyakran én is tápozok, mivel azzal is nagyon jól motiválhatóak a kutyáim. Rágni sem rágják, csak nyelik:D Új feladatoknál virslit, lecsókolbászt, romlott szalámit, maradék husit kapnak.
2013. febr. 11. 13:12
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem jó a táp, mivel hamar megszomjazik tőle, illetve mivel meg kell rágnia, így maga a jutalmazás nem éri el a célját... úgy értem, hogy mondjuk ülteted a kutyát és jutalmul adod neki a szem tápot... mivel ő azt elkezdi rágni, már nem azzal lesz elfoglalva, hogy miért kapja, hanem azzal, hogy megegye... tehát nem ér célt a dolog...

A legjobb valami könnyen lenyelhető kaja, pl. virsli, sajt, ilyesmi...

2013. febr. 11. 13:20
 8/18 anonim ***** válasza:
7es vagyok. Plusz nem az a célja a tanulásnak, hogy jól lakjon a kutya és az sem tesz jót, ha egybe nyeli le a tápot... Szóval szerintem sehogy se jó a táp...
2013. febr. 11. 13:22
 9/18 anonim ***** válasza:
Szerinted nem, nekem meg teljesen jól bevált. Egy negyed órás gyakorlásblokk alatt nem fog megszomjazni, utána meg ihat nyugodtan. Tudom, ismételgetik, hogy így nem jó, úgy nem jó, de néha ki kell lépni a könyvekből, és letesztelni, hogy tényleg igaz-e amit írnak, nem ész nélkül mindent elhinni.
2013. febr. 11. 13:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Én adtam tápot nyári időszakban, mivel tartottam tőle, h a párizsi bebüdösödik, így tápot vittem. Viszont kénytelen voltam megállni v őt megállítani mindig, ha jutalmaztam, mert 99%-ban félrenyelt v menet közben rágott. Nekünk nem jött be. Agilityhez pl. nehezen tudom elképzelni az első időkben, h 2 akadály között adva h is lehet ez jó...
2013. febr. 11. 14:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!