Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg szabad simogatni az...

Meg szabad simogatni az idegen kutyát?

Figyelt kérdés
Ha egy kutyát látok a bolt előtt, amelyik póráz nélkül nyugodtan és fegyelmezetten várja a gazdit, odamehetek megsimizni? Nem támad meg?
2013. márc. 20. 17:41
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Hát, ezer olyan helyzet jut eszembe, amikor pozitív, hogy egy kutyát meg lehet simogatni, és nem bizalmatlan az emberekkel. Elismerem, hogy a kifejezetten képzett, ilyen munkát aktívan végző őrző-védő kutyáknál ennek nem kell így lennie, de azon kívül minden más kutyánál csak pozitívumként tudom felfogni, ha közömbösen viselkedik, ha valaki megsimogathatja. Dehát máshogy látjuk, én is csak leírtam a véleményem.
2013. márc. 21. 15:23
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
És ezer olyan helyzet van, amikor meg is lehet simogatni, és én is úgy nevelem a kutyámat, hogy bárki megsimogathassa, és imádja az embereket. HA ÉN OTT VAGYOK. Vagy ha valakire rábíztam, és ő vigyáz rá. De nem akkor, mikor egyedül van és/vagy feladatot teljesít éppen.
2013. márc. 21. 16:27
 33/39 Szilvi & Argos ***** válasza:
Egyet értek a 32-es válaszolóval! Kutyám roti-nj keverékként képes vadidegen nagydarab, akár félelmetesnek tűnő férfihez menni simiért :) Ennek ellenére "érdekes" szituban kijön belőle a védőösztön is szerencsére. De ha ki van fektetve, kikötve, nem vagyok ott, vagy együtt közlekedünk, akkor engedély kérése nélkül ne simogassa senki!!!
2013. márc. 21. 16:35
 34/39 anonim ***** válasza:
15:23 figyelj, ilyen kutyákat tartani egy külön életforma. Aki ebben benne van az így szereti és ezt vállalja. Te nem vagy benne és úgy látszik nem érted. Ez abból is látszik, hogy te a vérengző fenevad és a mindenki kutyuskája között nem látsz átmentetet. Egyik normális kutya sem tépi le a kezed ha ott van a gazda, de ebben az esetben nincs ott! Én pl sosem lennék képes egy vizslával vagy egy goldennel vagy valami hasonló barátságos fajtával élni, de ettől még tudom, hogy náluk az a normális.
2013. márc. 21. 17:52
 35/39 anonim ***** válasza:
Utolsó: oké, értem, próbálom megérteni, esküszöm. Csak fura volt, hogy szinte kizárólag ilyen válaszok pottyantak ide ;) tőlem nagyon idegen ez a szemlélet, ezt elismerem. De abban a helyzetben, amit ti természetesnek láttok, én csak a potenciális veszélyt látom. Mégis megsimogatja valaki a kutyát, mert nem vagy ott és nem tudod kontrollálni a helyzetet, kutya odakap. Vagy sérülést okoz, vagy feljelentenek miatta, vagy bosszúból belerúgnak. Csak a kutya húzhatja a rövidebbet.
2013. márc. 21. 18:50
 36/39 anonim ***** válasza:
De még mindig nem érted, nem kap oda. Ma is arra jöttem ki a boltból, hogy valaki tutujgataja a kutyámat. Nincs úgy nevelve, hogy kapjon oda. Egyszerűen tapintatlan, nem udvarias dolog ezt csinálni, mert mondjuk a kutyának ülnie kellene, de te megzavarod, feláll riszálni, le van érte cseszve (hisz azt mondtam neki, hogy ül és marad). És mivel ő olyankor egy más, feszült ösztönszinten van, neki zavaró és akár veszélyes is lehet. Ez olyan mint, hogy nem dumálsz a kormányőrnel a parlamentnél.
2013. márc. 21. 23:55
 37/39 anonim ***** válasza:
18:50 már egy párszor mondtam de én eleve sehol sem hagyom egyedül a kutyámat. Szerintem ez a legnagyobb felelőtlenség akkor is ha egy barátságos kutyáról beszélünk. Idegen kutyához hozzányúlni egyszerűen illetlenség. Legközelebb mi lesz? Hozzám jön és letapiz mert olyan cuki vagyok? Kérdezzen és aztán fogadja el, ha nemleges a válasz! Ezzel van a baj, mert ez nem teszik meg a járókelők!
2013. márc. 22. 16:52
 38/39 anonim ***** válasza:
Amúgy mneg az életben annyi variáció vabn, hogy lehetetlen mindenre felkészülni. Mi van ha a te barátsogs kutyádhoz mennek oda és harapja meg őket? Ugyanott vagy, és azt ne mondd hogy nem mert tökéletes kutya nem létezik. Lehet, hogy megijed, fájdalmat okoznak neki vagy akármi történhet. Meg aztán feljelenéshez és belerúgáshoz nem kell harapás. Csak a bunkó emberek. Az is lehet, hogy holnap kilépek és a fejemre esik egy tégla.
2013. márc. 22. 16:55
 39/39 Attilabranko válasza:

Inkabb hivjal rendort! Egy bolt elott poraz nelkul

egy kutyat csak egy idiota hagy magara! A legtobb kutyasnak nem is valo kutya!

okt. 22. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!