Meg szabad simogatni az idegen kutyát?
Nem, ne menj oda. Ha a kutya fegyelmezetten várja a gazdit, akkor utasítást kapott, tehát ne "matass" bele a nevelésbe.
Másrészt soha nem tudhatod, hogy a kutya hogyan reagál.
Harmadrészt senki nem örül, ha a kutyáját idegenek simogatják kérdezés nélkül.
NEM-NEM-NEM!!!!! Gazda nélküli kutyát egyáltalán nem simogatunk!!!
Idegen kutyát CSAK AKKOR simogathatsz, ha a gazdáját megkérdezted és igennel felelt!!!
Ismerős kutyát csak a gazdi jelenlétében simogatunk.
2 éve volt egy durva incidensem. Kutyámmal ügyintézni voltam, kikötöttem egy félreeső helyen egy fához rövid pórázra. Egyszer hallom, hogy ugat...kimegyek, egy idősebb nőci meg egy faszi áll előtte és mondják, hogy szájkosár kéne rá. Mondom, ugyan minek? Hát mert meg akarták simogatni és ugatással válaszolt. Mondom, hogy kikötött, gazda nélküli kutyát NEM simogatunk, ennyi esze lehetne egy felnőttnek. Fogtam a kutyát, és beraktam egy 4 oldalról (2 oldalról fal, 1 oldalról sövény, 1 oldalról virágláda) határolt részre, ahol nem tudtam kikötni, de helyben maradása kiváló. Bementem vissza az épületbe...pár perc múlva ismét erős ugatás. Kimegyek, hát látom, hogy a kutyám áll a sarokban, a faszi meg bent a "lezárt" részen áll...ismét mondta a magáét...Elküldtem melegebb éghajlatra, és közöltem, hogy azonnal tűnjön onnan, ugyanis ha még egyszer cseszteti a kutyámat, akkor már PARANCSRA fog támadni :) Na ekkor ment el a francba...barom
NEM!!!!
Egyedül hagyott várakozó kutyát NEM SIMOGATUNK? NEM TUTUJGATJUK!!
Ha annyira tetszik az állat, akkor várd meg a gazdáját és kérdezd meg tőle, hogy meg szabad-e simogatni.
NEM! Soha semmilyen idegen kutyát ne simogasss meg kérdezés nélkül, amellett, hogy felelőtlenség (mert igen, van esély, hogy megharap de bármi más is történhet), még ILLETLENSÉG is. Ha valaki odajön kérdezés nélkül megsimogatni a kutyám, az rettentően irritáló.
Bár hozzá kell tennem, az a gazda aki egyedül hagyja a kutyáját, felelőtlen, mert bármi történhet.
nem szabad simogatni! És nem is feltétlen felelőtlenség.
Édesanyámnak régen rendőr kutyája volt, és mindenhova vitte magával, és leültette pl bolt előtt, egy félre eső helyen, ahol nincs útban, lerakott a földre egy érmét, és azt mondta a kutyának, hogy őrizd.
Na, a kutya, amikor megkapta az őrizd parancsot, akkor mereven leült a tárgy mellé, és aki elindult felé, azt olyan stílusosan elkergette onnan, hogy komolyan mondom filmbe illő volt.
Ő parancsszó nélkül nem támadott volna embere soha, tényleg csak elijesztette, de soha nem tudhatod, hogy más kutyája milyen mértékben van képezve.
szépen leírták a többiek, hogy NEM és azt is, hogy miért nem.
azt még hozzátenném, hogy egy olyan kutyát, amiről tudom, hogy kemény, vagy nem vagyok róla meggyőződve, hogy teljesen veszélytelen (még egyedül, kikötve is) soha nem hagynék a bolt előtt szájkosár nélkül! pont azért, mert vannak olyanok, akik képesek kérdezés nélkül úgy odanyúlni a kutyához, hogy az tolakodónak, vagy támadónak véli, és kész is a baj - amiért a gazda a felelős!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!