Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » El lehet vinni egy kutyát 6...

El lehet vinni egy kutyát 6 hetesen?

Figyelt kérdés
Tudtommal a 8. héttől vihetőek el, de akitől én veszem, már jövő héten engedi elvinni, pedig akkor lesznek csak 6 hetesek. Én persze örülök, ha már akkor hozzám kerül, és talán jó is ha kisebb korától kezdve ismer, de akkor sem értem, ezt elvileg ellenzi a törvény. Vagy nem? És nem árt ez a kutyusnak? Most napi 2x szopnak még.
2013. márc. 20. 14:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, ne szaporítótól vegyél kutyát! Nézz utána, pontosan mit is jelent az, ha szaporítót támogatsz, neki fizetsz. Ha már tenyésztőtől nem tudsz/akarsz kutyát vásárolni, akkor inkább menhelyről fogadj örökbe. Rengeteg kis kölyök van menhelyeken most tavasszal, akik mind ugyan olyan kedvesek és aranyosak, mint az a kölyök, amit kinéztél.
2013. márc. 20. 19:59
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is gondoltam, hogy ez így nincs rendben, de feljelenteni nem fogom. Várok 8 hetes koráig, akitől veszem, egyáltalán nem bánja ha nála maradnak még a kölykök. Én azt mondom, nem szaporító. Nem akarja senkire rásózni a kölyköket 6 hetesen, csak egyszerűen aki akarja, annak megengedi már most elvinni. Ez tényleg hiba, de ettől még nem szaporító. Van olyan kölyök is lefoglalva, aki még 2 hónapig nála lesz, mert csak akkor tudják elvinni tőlük. El tudná adni másnak is ha akarná, aki talán még ma elvinné, de nem fogja, mert akik 3 hónap múlva mennek a kölyökért, ők már fél éve lefoglalták. Ahogy mi is lefoglaltuk már 1 éve. Ha akarnék se tudnék máshonnan venni, legalábbis ezt a fajtát nem, mert egész Magyarországon ez az egyetlen hely, ahol tenyésztik. Akitől veszem, 32 éve ennek a fajtának a tenyésztésével foglalkozik, rengeteg kiállításon nyert már a kutyáival, és elnyerte a bronz-, ezüst- és aranykoszorús mestertenyésztői címet is.
2013. márc. 20. 20:34
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

De szaporító. Ne próbáld bemagyarázni,hogy nem az.

De akkor legyél hülye, kívánom,hogy megszívd Bár a kölyköt sajnálom,de legalább tanulnak a hülyék is belőle.

2013. márc. 20. 20:36
 14/20 anonim ***** válasza:
Tenyésztő sosem ad 6 hetesen oda kölyköt. Ezt jegyezd meg.
2013. márc. 20. 20:37
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez akkor is szaporító. Egy tenyésztő soha nem ad oda 8 hetes kor előtt kutyát de leginkább 10-12 hetesen szokták csak.
2013. márc. 20. 20:42
 16/20 anonim ***** válasza:

20:36 már megint ez a fenenagy jóindulat..hihetetlen, milyen emberek vannak.

Fura ez tényleg, hogy 6 hetesen odaadná..de most nagyon kíváncsivá tettél, hogy milyen fajta lehet :D Meg szabad kérdezni..?:)

2013. márc. 20. 20:47
 17/20 A kérdező kommentje:

#13 azért egy fokkal kedvesebben is el lehetne ezt mondani. Lehet, hogy tényleg szaporító, de akkor miért aranykoszorús mestertenyésztő? Egyébként köszönöm a "jókívánságod", hogy szívjam meg, nekem is van számodra egy pár "jókívánságom", de inkább magamban tartom.

Nem értek annyira a szaporító-tenyésztő témához, de a kutyákat imádom, kutyákkal nőttem fel, és mindent megteszek, hogy a lehető legjobb gazdája legyek. Mint mondtam, 8 hetesen fogom elhozni, nem 6 hetesen. Mástól pedig nem tudom megvenni Magyarországon, mert nincs másik tenyésztő, csak ez, illetve szaporító, ha úgy jobban tetszik nektek. A lényeg, hogy kitűnő vérvonalból származik a kölyök, a szülőket láttam is már, ahogy a rengeteg díjukat is, a szűrések eredményeit, azt, hogy minden oltásuk megvan stb.

2013. márc. 20. 20:51
 18/20 A kérdező kommentje:
Wolfspicc lesz. Magyarországon 2 tenyészetet találtam, de csak ez "működő", a másikban már néhány éve nem volt új alom, és utánaérdeklődtem telefonon, nem is nagyon tervezik.
2013. márc. 20. 20:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha megbízol benne és rendesen utána néztél, akkor nem kell aggódnod. Abszolút nem támogatom a szaporítást én sem, de ez most valami furcsa ügynek tűnik, nem is tudnék állást foglalni. Ha neked megfelel, szerintem hozd el azt a kutyust, olyan régóta akarod már :) ( Amúgy szerintem nem jellemző egy szaporítónál, hogy egy évre előre le kell foglalni a kutyust)
2013. márc. 20. 21:02
 20/20 anonim ***** válasza:

a törvény is azt írja elő, hogy 8 hetes korig az anyjánál kell lennie. ahogyan azt is, hogy csak mikrochippel jelölve válthat gazdát.

de ettől függetlenül is jobb, ha 8 hetes korig a tenyésztőnél maradnak.

2013. márc. 21. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!