Jó border collie kennel Magyarországon?
értem az indokodat, de sztem akkor se itt keress. itt mindenki ajánlani fogja a saját oldalát és szidni a másikat.
akkor inkább nézd meg a netboardot, olvass utánnuk... nem olyan nehéz megtalálni a neked valót.
Bocsi az offért!
1. hozzászólónak:
Fél évesen profin agilityznek, meg flyballoznak vele? És mégis hogyan? Tényleg érdekelne, mert hogy versenyre, csak 18 hónapos korától mehet még kezdő kategóriában is.
Két dolgot vegyél figyelembe:
1., Ha csak nem teljesen balfék szülőktől veszed azt a kölyköt (van ilyen, de ezt azért nem olyan nehéz kiszúrni...) akkor nagyobb mértékben fog rajtad múlni, hogy eredményesek lesztek-e, mint a kutyán! A tereléssel kapcsolatban halkan merem csak megjegyezni, hogy ha csak nincs saját farmod, akkor a "komoly" szintnek lőttek, mert itthon ha jól tudom még az ilyen emberek között sem nagyon akad olyan, aki nemzetközi versenyeken - külföldön- különösebben brillírozna. (vagy egyáltalán elindulna...) A hazai szint, meg onnantól kezdve, hogy láttál egy külföldi versenyt, komolytalan :) ezzel nem azt mondom, hogy rosszabb, mert arra tökéletes, hogy a sok lelkes hazai bordergazdit szórakoztassa.
Az agilityvel kapcsolatban meg az fog sokat számítani, hogy milyen alapokat adsz annak a kutyának, ill. kihez, hova tudsz eljárni edzeni. Még egy VB szinthez sem kell, hogy a kutyának szuperszónikus képességei legyenek, ha TE elég jó vagy ;) Sőt, hiába is keresel ilyet, sajnos nem létezik.
2. Ne feledkezz meg arról, hogy elsősorban egy kutyát veszel, egy társat és családtagot. Nyilván ha ilyen terveid vannak, amiket írtál jó, hogy próbálsz körültekintően választani, de ! akárhonnan is veszel végül, sajnos azt kell mondanom, hogy bárhol beüthet a krakk. Mert lehet hogy az a szerencsétlen tenyésztő 10 generációra visszamenőleg úgy tudja, hogy az összes ős egészséges volt, és mégis beüt valamilyen betegség, akár mozgásszervi, akár epilepszia, ami miatt a tervezett sportkarrier kútba eshet. Szóval érdemes olyan szempontból is megvizsgálni egy - egy kennelt, hogy akkor is innen választanék-e, ha "csak egy kutyát akarok" és nem pedig egy atlétát.
Van egy-kettő, attól függ hol laksz... akiket én ajánlanék:
- Csávás Viki - Dunakeszi (Kutyavarázs)
- Verse Zsuzsi - Budakalász (Kutyapark)
- Korán Csabi - Népliget (Strázsa)
- Herendy Vera - Csepel
- Tráj Tomi - Győr/Budapest
- Szoboszlay Erika - Tárnok (Kraft)
- Verse Zsuzsi - Budakalász (Kutyapark)
- Korán Csabi - Népliget (Strázsa)
Erről a két emberkéről mit lehet tudni? Ismered őket személyesen is? Esetleg ők európa bajnokságra vagy egyébb nagyobb versenyekre is készítettek fel kutyákat és jó eredményt értek el. Bocsi csak azért kérdezem hitetlenkedve,mert ha jól tudom a Kutyapark csak most nyílt meg a Strázsáról meg idáig nem hallottam jókat.De ha ők tényleg nagyon jó edzők akkor majd később ha meg lesz a kutya és annyi idős lesz ,akkor majd valamelyikhez a kettő közül szívesen járnánk ,mert ez kettő van "közel" (közelebb) hozzánk.:)
Ezek közül az emberek közül mindenki készített már fel kutyát világversenyre mind sajátot, mind másét. Jártak már Európa Bajnokságon ill. Világbajnokságon.
(te ugyanaz vagy aki nem hiszi el h az Astra jó kennel??) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!