Na most akkor melyik a valamire való Border Collie kennel? Bővebben lent!
Őt tudom még ajánlani neked :)
Gurti!Nagyon megköszönném a segítséged,véleményed mindent! Tudom és tisztában vagyok azzal hogy külföldön milyen árak vannak vagy lehetnek de úgy vagyok vele hogy ám legyen! A minőség annyi amennyi. Már nézelődtem és egyenlőre van egy szimpatikus kennel Belgiumban be is linkelem: [link]
Típusban nekem hasonlóak a Bordermániás kutyákhoz.
A Bordermániás kutyákkal az a baj, h külsőre ilyesmik, de agyra egyáltalán nem tetszenek, tisztelet néhány kivételnek... Ismerősömék a közelükben laknak Mogyoródon és mesélte h a nő kutyái rárontottak az ő 4 hónapos kölykére és nem játszani akartak. Ahova jártunk terelni mesélték h a birkákat harapták, és sajna ez ösztön hiány...
De ilyen kutyát mint ezek a belgák itthon is kapsz. Szinte csak ilyeneket tenyésztenek Magyarországon is. Nem bántásból, de ezek a konkrétan a semmi extrák - a jó közép átlag. Én ha ilyen kutya kéne akkor pl a Futur Hope amit itt linkelt már valaki az pont megtenné. Vagy a Wendigo's Wind. De többet sajna nem tudok, mert én munkaborderes vagyok. Olyat tudnék ajánlani :p
* nálunk
Bocsi elírtam.
Én a Future Hope-ból ismerem a két szukát :)
Velük nincs semmi gond, barátságos, jól szocializált kutyusok.
A Wendigo's Windet én is nagyon tudom ajánlani, a tenyésztő rengeteget foglalkozik a kutyáival, szűréseik is megvannak. Viszont azt jobb ha tudod, hogy border collieban nem igazán működik, hogy showban és munkában is kiemelkedjen a kutya. Ezekkel a "köztes" kutyákkal(akik igazából inkább show vonalúak, csak foglalkoznak velük) hobbi szinten lehet terelgetni meg sportolgatni, esetlegesen még kiállítani is, de igazán egyikben sem fog semmi extrát felmutatni a kutya.
Egyébként ne mondj le a Bordermánia kennelről, attól, hogy egy anonim fórumon az egyik válaszoló ismerősének a szomszédjának az unokájának a mittoménkije azt mondja, hogy szar idegrendszerűek, mert ez egyáltalán nem biztos, hogy így is van. Menj el, nézd meg őket a saját szemeddel és az alapján dönts, amit látsz. Én is láttam már őket többször, nekem szimpatikusak, nem láttam, hogy bármi probléma lenne velük. Azt a borderekről egyébként érdemes tudni, hogy nem mindig jönnek ki jól a többi kutyával, ettől még nem lesz szar idegrendszerű a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!