Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sajnálják le azt akinek...

Miért sajnálják le azt akinek nem 50 kilós darálógép kutyája van?

Figyelt kérdés

Itt gyakorin, a tapasztalat szintje ahogy látom az alapján van kiosztva, hogy kinek van több és nagyobb valamint veszélyesebb kutyája, akinek kis-közepes békés természetű kutyája van , azt leoltják, ők nem is értenek a kutyákhoz, és el van könyvelve, hogy az ő kutyája nem is lehet jól nevelt, mert "csak cuki, és annyi" . Főleg a nagy nevek... hadd ne mutogassak ujjal.

Sajnos egyre többet olvasgatok itt, és sok kérdésnél látok ilyen válaszokat...

2013. márc. 17. 22:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
81%

az emberek általánosítanak, és ,sajnos a legtöbb kérdés " félreneveltem " kategóriában az elkényeztetett kisebb testű kutyákat tartók írják.

bizony vannak akik kevésbé kedvesek ( pl:én ) de ez már így marad .

a nagy " nevek " mögött valószínűleg a kutyákhoz az átlagnál többet értők vannak . magamat is ide veszem. és nem igazán érdekel,hogy ki ,hogyan gondolkodik a válaszaimon. mivel nekem,nekünk igazunk van !

miért ??

egyszerű , a mi kutyáink az átlagnál jobban,vagy sokkal jobban neveltek ,szófogadóbbak, stb.

így vesszük magunknak a bátorságot,hogy véleményt alkossunk,válaszokat adjunk, tanácsokkal szolgáljunk:)

a kérdezők pedig vagy megfogadják, vagy nem .

de ne felejtsd el,MI VÁLASZOLUNK!!

vesszük a fáradságot és megosztjuk tapasztalatainkat !

a nagyobb termetű kutyákat kicsivel nehezebb kezelni,ez talán tény!

a nevelés alapja mindenhol ugyanaz !

ezért aztán,szerintem , sokkal kevesebb a félrenevelt,vagy rosszul nevelt nagytestű kutya ,mint a kisebb testűek.

tudni kell,hogy egy jól szocializált jól nevelt csivava IGAZI RITKASÁG !

akinek ilyen van az igazi mester !

és akinek egy terápiás munkát végző nagytestű kutyája van :) az maga a mesterek mestere :)

de ők vannak kevesebben!

és a kutyaütő balfékek, a félremagyarázó kutyanevelési technikáikkal ,és a félrenevelt kutyáikkal tartják fent ezt az oldalt ????

tévednék ???

2013. márc. 18. 11:20
 22/33 Valletta ***** válasza:
100%
Amit kispalikee írt, azzal egyetértek, de ez sokszor a "nagykutyásokra" is igaz ám, mármint hogy fizikailag "kemények" a "kemény" kutyájukkal, nem pedig ésszel nevelik. A felszínen azért mutatkozik különbség, mert míg ez ilyen módon agresszívvá tett kistestű kutyákat továbbra is elviszik sétálni és ott őrjöngenek a póráz végén, a gazdi meg csak röhög rajtuk, addig egy nagytestű, ugyan ilyen viselkedést mutató kutyával fizikailag nem bír a gazdi, így az otthon marad a kennelben. Mert amikor a német juhász őrjöng a póráz végén, az már nem olyan vicces a gazdinak.
2013. márc. 18. 12:27
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire akik névvel vannak fent, azok értelmes, használható tanácsokat adnak. Az hogy vannak eltérések módszerek között az meg alap mindenben. Én tükör iskolába járok, de elismerem a jobb iskolákat és szoktam őket írni is. A tükrön kívül amit szoktam a cerberos a topmancs meg az alfa kutyaiskola, róluk tudom hogy jók, bár személyes tapasztalatom nincs velük.

Abban meg teljesen eggyetértek hogy a neveletlen nagy kutyákat inkább nem is sétáltatják.. De az első és legfőbb probléma az az hogy nem megfelelően választanak kutyát az emberek.. pont most beszéltük a sulin, hogy a cane corso-k nagyon sokan lettek mert "nagyon jó családi kutyák" ami így is van csak nagyon komoly nevelés kell hozzá hogy az legyen csak ugye ezt már nem hallják meg a legtöbben..

2013. márc. 18. 13:38
 24/33 anonim ***** válasza:
OFF:ismerős cane corsot öletett meg a plázapitsa "gazdája".A kutya másfél éves volt,erősen domináns.Sajnálta kutyaiskolába vinni,sajnálta normális embernek odaadni,hogy ott biztosan nem bánnak majd vele olyan jól,mint ő.Több mint 100 ezerért vette kölyökként divatos tenyészetből,de még a tenyésztőnek se volt hajlandó visszaadni.Inkább lealtatták.
2013. márc. 18. 15:20
 25/33 A kérdező kommentje:
Amiket írtok az mind megállja a helyét, én csak arra akartam kitérni, hogy ha van egy kérdés amiben nincs megadva minden info pontosan, miért kell rögtön ráhúzni a dolgot arra a sablonra, hogy "biztos kis szimplán cuki neveletlen kutyád van", úgy hogy azt sem tudja a válaszoló, hogy valójában milyen kutyája van a kérdezőnek. Láttam is valami ilyesmi kérdést a minap,ha eszembe jut mi volt, belinkelem. Valami kutyaharapás volt a téma, de nem emlékszem már a pontos kérdésre.
2013. márc. 18. 15:27
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tapasztalat,hogy a kistestű kutyát nagyobb része(tisztelet a kivételnek!)hisztériás idegbeteggé van ajnározva.

Minden gond nélkül mennek neki sokkal nagyobb kutyáknak,sőt akár embernek is.

Az ilyenek tulajdonosai még alap szinten se értenek a kutyákhoz.Talán innen jön az,hogy a kevés normálisan nevelt kiskutya gazdáját is egy kalap alá veszik a többiekkel.

2013. márc. 18. 15:52
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Én még ilyennel nem találkoztam, hogy a jól nevelt kutyás gazdákat "oltanák". Bár kinek mit jelent az, hogy jól nevelt. Az én 40 kilós kutyámnak az összes haverja kb 10-20 kiló között "mozog". Sőt a nagy kedvence egy pudli. Velük nincs semmi bajom, mert nem idegbeteg szarok. Ki merem jelenteni, hogy sokszor ők vannak jó hatással az én kutyámra. Például általuk tanulta meg a behívás lényegét.

De a 2 kilós rollos pórázról kitámadó (van mikor az úton keresztül) szaroktól agyfrászt kapok.

2013. márc. 18. 16:21
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vettem még észre, hogy egyre több westie van, amelyik idegbeteg. Meg mini yorkie.

Régen gond nélkül oda engedtem a kutyámat ezen fajtákhoz is, de annyi idegbajos van (és még én vagyok a hibás általában, hogy az ő kutyájuk pórázostul ront neki az enyémnek), hogy én már nagyon elővigyázatos vagyok és kicsit válogatós. :/

Az én kutyám se nagy, de nem tutujgatom, nem Fifike és imádja mindenki. Az összes baba simogatja meg gyürkészi, minden. :) Múltkor egy idős néni vagy fél órát áradozott a kutyámról, tök ari volt. :D

2013. márc. 18. 16:46
 29/33 anonim ***** válasza:
A francia bulldogok közt is van jónéhány idegbeteg.
2013. márc. 18. 21:28
 30/33 anonim ***** válasza:

Még utólag válaszolnék azért.

"Jah sajnos, sokan ezzel a PARIS életérzéssel veszik egy kalap alá azokat akiknek kisebb testű kutyájuk van, és nincs odaírva, hogy milyen fajta, de pl az eszükbe sem jut, h nem feltétlenül csivava vagy yorki a szóban forgó eb, hanem pl egy spániel vagy egy beagle.

De azért néha kérdezhetnének. Kivételek mindig minden esetben léteznek. Olyan is rengetegszer van, hogy a kérdezők nem normálisak, de válaszadók között is vannak bőven :D"

Én nem is értek a kutyafajtákhoz, szóval nem arról van szó, hogy fajtákra asszociálok, és tény, hogy nem minden kicsi kutya ilyen, csak el akartam, mondani, miért általánosítanak sokan. Akinek még kis testű kutyája sosem volt, annak ez jut eszébe, mert mindig a legrosszabb példa a legfeltűnőbb. Nem mondtam, hogy igazuk van, de Te most megkérdezted, miért sajnálják le, hát kb. ezért. De nem elhanyagolandó az sem, amit a gyerekekről írtam: soknszor kapnak kisgyerekek kis kutyát, de ezek "gazdája+ egy idő utána szólő lesz, akit viszont nem érdekel annyira.

2013. márc. 20. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!