Miért sajnálják le azt akinek nem 50 kilós darálógép kutyája van?
Itt gyakorin, a tapasztalat szintje ahogy látom az alapján van kiosztva, hogy kinek van több és nagyobb valamint veszélyesebb kutyája, akinek kis-közepes békés természetű kutyája van , azt leoltják, ők nem is értenek a kutyákhoz, és el van könyvelve, hogy az ő kutyája nem is lehet jól nevelt, mert "csak cuki, és annyi" . Főleg a nagy nevek... hadd ne mutogassak ujjal.
Sajnos egyre többet olvasgatok itt, és sok kérdésnél látok ilyen válaszokat...
Jah sajnos, sokan ezzel a PARIS életérzéssel veszik egy kalap alá azokat akiknek kisebb testű kutyájuk van, és nincs odaírva, hogy milyen fajta, de pl az eszükbe sem jut, h nem feltétlenül csivava vagy yorki a szóban forgó eb, hanem pl egy spániel vagy egy beagle.
De azért néha kérdezhetnének. Kivételek mindig minden esetben léteznek. Olyan is rengetegszer van, hogy a kérdezők nem normálisak, de válaszadók között is vannak bőven :D
Nah azért az általánosításánál álljunk meg egy szóra :) az általánosítás azért nem véletlen. Azért általánosítanak az embereke valamit mert mondjuk 10ből 8szor úgy van. Tehát jogos a feltételezés mondjuk én a beagelre a szökőst még nem hallottam inkább az idegesítőt :D de most ez lényegtelen. Vizslába én pl még csak egy nyugodt példányt láttam 15éves volt. a többi mind hiperaktív.. de hülyén is nézne ki egy vadászkutya ami elfárad és megáll egy hajtás felénél :D
Egyébként én már viszonylag rég óta járkálok ide fel. Nem találkoztam még olyannak hogy "neked csak foxid van kussolj" vagy ilyesmi.. Egy kis kutya azért mert kicsi még lehet keményebb fejben mint egy nagy.
Egyébként a legtöbben akik értelmes tanácsot adnak nagy kutyájuk van, de ez csak azért van mert egy nagy kutyával jobban kell vigyázni és nem árt jobban felkészülni. De nem zárja ki azt hogy akinek kis kutyája van az nem tudhat közel annyit csak ritkább mivel többnyire nem veszik olyan komolyan a dolgot mivel a kutyájuk tényleg csak "cuki és annyi", vagy nem is járnak ide csak ha problémájuk van vagy akkor se mert kicsi a kutya és max arrébb rúgják ha baj van vele.
Van általánosítás, és van a magyar hozzáállás. Márt többször hangsúlyoztam, hogy az oldalnak az a lényege, hogy a kérdezőnek segítsünk. Nyilván ahány ember, annyi szokás... így hát adódnak eltérő vélemények és módszerek. Sajnos a legtöbb ember nem tudja elfogadni, hogy nem az ő okossága a legjobb tipp, vagy más is mondd jókat...
Na és akkor van az általánosítás, hogy csomó hülye ember meg tudatlan kisgyerek nem ért egy kanyit sem a kutyákhoz... nem is kell messzire menni a példáért, én még mindig a kazánházas sztorin vagyok felháborodva. :(
Na a lényeg, hogy az emberek nagyon előítéletesek. Ahogy Hofi mondta: "Tolla van, papírja van, fel tud jelenteni!" Csak itt inkább: Internete van, gépelni többnyire sikerül, oltogatni tud...
Értem én, hogy van ami 10ből 8x úgy van, de ott van az a szerencsétlen 2 aki kivételt képez :D ezért nekik szarul esik, ha valaki pl az általa szeretett kutyafajtáról amit sikeresen megnevelt, mégis rosszat hall, olvas.
Esetleg feltesz egy kérdést, és rögtön megmondják neki az okosok, hogy na ez azért van mert a kutyád egy xy.. és biztos nem nevelted meg, nem behívható, antiszociális blabla
ilyet is olvastam nem olyan rég.
a másik véglet, hogy sík hülyével állunk szemben, pl jaja a kazánházas eset. Na azon is bekészültem.
Vagy akik kiírják hogy: "egy hete beteg a kutyám mit tegyek" hát mit ba*zz vidd el orvoshoz!
Ezektől felforr az agyam. A
Amúgy azzal, ha tanácsot ad valaki jó szándékkal nincs ban sőt! Viszont itt sok olyat olvasok, hogy szó szerint elküldik a búsba szerencsétlen kérdezős, ok nélkül.
Nem minden esetben, de elég sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!